UA

Фінансові результати OTP Group у 1 півріччі 2012 перевершили очікування

Основними характеристиками фінансової діяльності OTP Group за підсумками 1 півріччя 2012 року стали: більш високий, ніж очікувалося, показник прибутку, рівень достатності власного капіталу, що перевищує нормативні вимоги, і сильна позиція ліквідності.

Прибуток OTP Group до вирахування податків у 1 півріччі 2012 року становив 53,9 млрд форинтів (у 1 півріччі 2011 - 74,5 млрд форинтів), і був скорегований з урахуванням відрахувань на банківський податок і втрат внаслідок дострокового погашення іпотечних кредитів, а також ефекту "податкового щита" на амортизацію та знецінення інвестиційних активів. Консолідований прибуток Групи без урахування вказаних коригувань становив 80,8 млрд форинтів. Прибуток до оподаткування OTP Group за 2-й квартал становив 41,1 млрд форинтів, значно перевищивши аналогічний показник за 1 квартал поточного року (37,2 млрд форинтів).

Внесок зарубіжних дочірніх компаній у загальний прибуток Групи залишався на солідному рівні: їхня частка у 2-му кварталі та в 1-му півріччі зафіксувалася на позначці 42%. За підсумками 1 півріччя 2012 іноземні банки заробили 34 млрд форинтів прибутку, продемонструвавши 27% підвищення прибутковості в річному обчисленні. Основна частина прибутку припала на частку російського ВАТ «ОТП Банк» (22,4 млрд форинтів) і дочірнього банку в Болгарії (15,6 млрд форинтів). Водночас, результати діяльності банків в Україні та Румунії виявилися гіршими, ніж очікувалося.

Показники достатності капіталу банків Групи значно перевищують нормативні вимоги, прийняті в країнах присутності компаній, що свідчить про стабільний стан OTP Group. Консолідований коефіцієнт достатності капіталу OTP Group за МСФЗ збільшився до 17,9% у другому кварталі (+0,8 п.п.). Коефіцієнт достатності основного капіталу першого рівня Tier1 досяг 14,4%.

Показник CAR OTP Bank Plc. по Угорському стандарту фінансової звітності зафіксувався на рівні 18,6% станом на кінець червня 2012 року (+0,6 п.п. з початку року).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація