UA

Прес-конференція на тему: «Презентація нової стратегії роботи ОТП Банку в Україні»

Інформуємо вас про те, що вчора, 22 травня, в прес-центрі інформаційної агенції «Інтерфакс-Україна» відбулася прес-конференція на тему: «Презентація нової стратегії роботи ОТП Банку в Україні», спікерами на якій були Голова Наглядової ради банку пан Іштван Хамец та Голова Правління пан Тамаш Хак-Ковач.

Пан Іштван Хамец презентував коротке резюме діяльності та майбутніх планів OTP Group щодо українського банку. Так, ефективність і стабільність діяльності банківської групи підтверджується низкою важливих показників:

  • Скоригований прибуток Групи після оподаткування в 1 кварталі 2012 року залишився стабільним, а прибуток до оподаткування, без урахування одноразових статей витрат, зріс на 5%;
  • Коефіцієнти достатності капіталу значно перевищують нормативний мінімум, як на консолідованому рівні, так і на рівні членів Групи;
  • OTP Bank увійшов до трійки лідерів за результатами Загальноєвропейського стрес-тесту, який проводився в 2011 році Європейським управлінням з банківського нагляду (EBA), - без вливань капіталу з боку держави чи ринку OTP Bank залишив позаду основних конкурентів у регіоні (Erste Bank, Raiffeisen Bank International, UniCredit Group, Commerzbank та ін.);
  • Значний буфер ліквідності є гарантією стабільної діяльності банку навіть у складних кризових умовах;
  • Високий курс акцій OTP Bank відображає, з одного боку, стабільну роботу банку, а з іншого - значну прибутковість у порівнянні з конкурентами в регіоні.

Стосовно майбутнього дочірнього банку OTP в Україні, пан Хамец ще раз підтвердив, що в планах Групи довгострокова і успішна присутність на українському ринку, розвиток бізнесу і підтримка українських дочірніх компаній з боку материнського банку.

Пан Тамаш Хак-Ковач поділився своїм баченням ситуації на українському ринку, назвав причини, з яких все складніше залишатися рентабельними на цьому ринку, а також представив пріоритетні напрямки діяльності банку на цей рік. У першу чергу, він підкреслив важливість збереження моделі універсального банку, а також виділив найближчі стратегічні завдання:

  • Збереження і нарощування позицій у сегменті великого корпоративного бізнесу;
  • Створення більш ефективної сервісної моделі в сегментах mid-caps і заможних клієнтів;
  • Розвиток POS-кредитування, видачі кредитних карт і cash-кредитів, швидке нарощування частки ринку в цьому сегменті.

Таким чином, керівники банку в спілкуванні з представниками ЗМІ донесли ключові меседжі: у нас є професійні фінансові рішення, що ґрунтуються на аналізі ринку і розумінні потреб наших клієнтів; ми маємо всі ресурси і конкурентні переваги для подальшого збільшення частки ринку; український OTP Bank є членом стабільної, інноваційної та прогресивної банківської групи.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація