UA

АТ «ОТП Банк» заробив у 2011 році 321 млн грн

Прибуток АТ «ОТП Банк» за підсумками 2011 року склав 321 млн грн за Національними стандартами бухгалтерського обліку. Таких результатів вдалося досягти завдяки покращенню якості кредитного портфеля, зменшенню операційних та адміністративних витрат, але першочергову роль у втриманні рівня прибутку зіграло те, що ми зберегли існуючу клієнтську базу, а також продовжили відновлення активних операцій, в першу чергу — кредитування».

Загальний кредитний портфель банку, порівняно з результатом 2010 року, залишився практично без змін і склав 20,1 млрд грн (з урахуванням резервів). Обсяг кредитів, наданих юрособам, зріс на 11%, в результаті чого корпоративний кредитний портфель за підсумками 2011 року сягнув 12,9 млрд грн (з урахуванням резервів). Водночас, загальна сума кредитів, наданих фізичним особам, зменшилась на 27%, і кредитний портфель фізичних осіб за результатами 2011 року склав 7,2 млрд грн (з урахуванням резервів).

Залишки на рахунках юридичних осіб демонстрували ріст протягом усього року, досягши 4,2 млрд грн станом на кінець дня 31.12.2011, а обсяг коштів фізичних осіб, залучених банком на звітну дату, також збільшився і становив 4,5 млрд грн проти 3,9 млрд грн торік.

На кінець 2011 року загальні зобов’язання АТ «ОТП Банк» склали 19,4 млрд грн проти 21,3 млрд грн торік (згідно з даними балансу на кінець дня 31.12.2011). Скорочення пасивів банку пов’язано з погашенням частини міжбанківських запозичень та субординованого боргу. Усього за звітний рік зобов’язання банку за коштами, залученими на зовнішніх ринках, скоротились на 1,9 млрд грн, а субординований борг – на 0,1 млрд грн.

«Ми впевнені, що за підсумками 2012 зможемо досягти не гірших результатів, і наш прибуток складе понад 300 млн грн», – прокоментував Голова Правління АТ «ОТП Банк» Тамаш Хак-Ковач. За його словами, цьому має посприяти нова стратегія банку, спрямована на насичення ринку різноманітними та актуальними кредитними продуктами – як для населення, так і для юридичних осіб. «Я хотів би підкреслити, що ми залишаємося універсальним банком, для якого однаково важливі як роздрібні, так і корпоративні клієнти. Я можу прогнозувати у 2012 році бурхливий розвиток банку, і багато в чому цей розвиток завдячуватиме плідній роботі з корпоративним сегментом», — додає голова АТ «ОТП Банк».

Регулятивний капітал АТ «ОТП Банк» на кінець 2011 року склав 4,2 млрд грн, адекватність регулятивного капіталу — 19,33%.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація