UA

OTP Group: стабільний фінансовий результат за підсумками 9 місяців 2011 року

За підсумками трьох кварталів 2011 року, прибуток OTP Group після сплати податків становив 109,6 млрд форинтів. Прибуток OTP Group за 3-й квартал 2011 року після оподаткування склав 42,5 млрд форинтів (на 5% нижче результатів за минулий квартал, що обумовлено збільшенням податкового навантаження). Водночас, прибуток до сплати податків за 3-й квартал збільшився на 9% порівняно з попереднім кварталом, а результат за 9 місяців продемонстрував 10% зростання у річному обчисленні.

Внесок дочірніх компаній у загальний прибуток групи у 3-му кварталі залишився на тому ж рівні, склавши 15 млрд форинтів. Таким чином, частка іноземних дочірніх компаній у структурі консолідованого прибутку групи за 9 місяців 2011 року досягла 42 млрд форинтів (тобто 38% прибутку групи до оподатковування).

Кредитний портфель групи, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, за третій квартал зріс на 1%, у той час як за депозитним портфелем було зафіксоване 1% скорочення. Як наслідок, відношення кредитів до депозитів (+ облігації) збільшилося на 1% у квартальному обчисленні, склавши 105%.

Найзначніше зростання кредитного портфеля за останні 12 місяців продемонстрував російський ВАТ «ОТП Банк»: його кредитний портфель, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, збільшився на 31% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. При цьому обсяг роздрібних і споживчих кредитів збільшився на 68%. Румунський банк забезпечив зростання кредитного портфеля на 6% у річному обчисленні, а банк у Болгарії – на 2%. Інші ринки зазнали незначного скорочення кредитних портфелів. Найбільше кредитні портфелі «просіли» у банків групи в Сербії і Чорногорії.

Найбільше зростання депозитного портфеля в річному обчисленні продемонстрували банки в Румунії (+15%), Україні (+14%) і Сербії (+12%). Водночас, дочірні структури в Росії і Болгарії також домоглися задовільних показників зростання (+ 9% і +5%, відповідно). При цьому загальний обсяг депозитів угорського банку скоротився на 3% за аналогічний період (портфель корпоративних депозитів зменшився на 11%).

Станом на вересень 2011 року, показник достатності капіталу (CAR) OTP Group за МСФЗ склав 17,5%. Коефіцієнт достатності основного капіталу першого рівня Tier1 знизився на 1,1% до 14,1%.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація