UA

За підсумками третього кварталу АТ «ОТП Банк» заробив 445 млн грн

Станом на кінець третього кварталу 2011 року чистий прибуток АТ «ОТП Банк» за національними стандартами обліку склав 444 900 000 грн. Цей результат більш ніж удвічі перевищує показник за аналогічний період 2010 року — тоді чистий прибуток банку в третьому кварталі становив 204,8 млн грн.

За підсумками третього кварталу зафіксовано зростання також і інших важливих для банку показників. Зокрема, зріс портфель кредитів юридичних осіб — на даний момент він становить 12,25 млрд грн, тоді як попередній фінансовий рік було завершено на позначці 11,29 млрд грн. Водночас, кредити фізичних осіб продовжили скорочуватися — 7,5 млрд грн за підсумками третього кварталу проти 12,59 млрд грн у попередньому фінансовому році. В цілому ж активи банку порівняно з результатом минулого фінансового року скоротилися незначно — на 1,9 млрд грн (з 24,7 млрд грн до 22,8 млрд грн).

Що стосується зобов'язань банку, то за підсумками третього кварталу зафіксовано приріст за залишками на рахунках як фізичних, так і юридичних осіб. Зокрема, кошти населення збільшилися з 3,9 млрд грн за підсумками попереднього фінансового року до 4,1 млрд грн, кошти юридичних осіб на рахунках банку зросли з 3,9 млрд грн до 4,2 млрд грн (також порівняно з підсумками минулого фінансового року).

Власний капітал банку відносно підсумкового показника минулого фінансового року фактично не змінився — 3,25 млрд грн проти 3,39 млрд грн, відповідно. Регулятивний капітал банку не змінився і становить 4,55 млрд грн (при нормативі не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу банку вдвічі перевищив нормативне значення (не менше 10%) і склав 20,29%. Коефіцієнт поточної ліквідності досяг позначки 49,14% при нормативній вимозі не менше 40%.

Чистий прибуток на одну акцію АТ «ОТП Банк» за підсумками третього кварталу дорівнявся 2434,35 грн. Нагадаємо також, що за підсумками 2010 року АТ «ОТП Банк» виплатив 500,3 млн грн дивідендів.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація