UA

Moody's покращив прогноз ОТП Банк

Міжнародне рейтингове агентство Moody's змінило прогноз рейтингу фінансової стійкості АТ «ОТП Банк» з негативного на стабільний. Сам рейтинг BFSR (bank financial strength rating) зберігся на рівні D-, оскільки він обмежується суверенними рейтингами України.

«Рівень рейтингу BFSR стримується все ще непростою ситуацією з проблемними кредитами в Україні, скороченням активів і філіальної мережі. Водночас, на поліпшення прогнозу вплинули: посилення процесів ризик-менеджменту банку, які в свою чергу базуються на провідних практиках акціонерів (OTP Bank Plc., Угорщина); високий рівень достатності капіталу і ліквідності; позиція одного з найбільших у країні банків, а також підтримка акціонера», – зазначається у повідомленні Moody's.

Крім того, серед сильних сторін банку, які повинні позитивно вплинути на рейтинг OTP Bank у разі підвищення суверенного рейтингу, Moody's відзначає:

  • Підтримку з боку материнського банку;
  • Стійку позицію серед найбільших українських банків;
  • Високі стандарти корпоративного управління та управління ризиками;
  • Високу ліквідність;
  • Досвідчену команду менеджерів.

«Водночас, ми не очікуємо зміни рейтингу BFSR АТ «ОТП Банк» у найближчому майбутньому. У довгостроковій же перспективі рейтинг BFSR, ймовірно, буде підвищений за умови, що банк буде у змозі самостійно нарощувати свій капітал, без втрати рентабельності збільшить частку ринку, наростить клієнтську базу і розширить портфель пропонованих продуктів, а також ще більше вдосконалить свої підходи у сфері управління ризиками. Однак, слід нагадати, що рейтинги українських банків можуть бути змінені тільки в разі підвищення суверенних рейтингів України», –попереджають у Moody's.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація