UA

OTP Bank Plc. успішно пройшов загальноєвропейський банківський стрес-тест 2011

OTP Bank Plc. успішно пройшов загальноєвропейський стрес-тест 2011 року, який проводився Європейським управлінням з банківського нагляду (European Banking Authority, EBA) у співпраці з Управлінням фінансового нагляду Угорщини, Європейським центральним банком (European Central Bank, ECB), Європейською комісією (ЄК) і Європейською радою з системних ризиків (ESRB).

Проведені у 2011 році стрес-тести охопили 91 найбільший банк в Європі, на частку яких припадає 65% всіх банківських активів ЄС. Мета тестування полягала в оцінці загальної стійкості європейських банків до серйозних макроекономічних і фінансових потрясінь, а також рівня фінансової спроможності кожного конкретного банку в обмежувальних умовах гіпотетичних стресових подій.

Відповідно до прийнятих допущень і методології тестування, розраховувався показник достатності основного капіталу першого рівня (Core Tier 1), значення якого не повинно бути нижче 5%, і який був покликаний сприяти відновленню довіри до банків. Стійкість капіталу банків тестувалася за припущення несприятливого економічного сценарію, встановленого ECB, що охоплює дворічний період (2011-2012 рр.). Тест здійснювався шляхом аналізу звітності банків станом на грудень 2010 року. Стрес-тест не враховує майбутні бізнес-стратегії та управлінські рішення і не є прогнозом прибутків OTP Bank Plc.

За умовами загальноєвропейського стрес-тесту, всі виявлені результати і недоліки, інформація про які повинна бути відкритою для ринку, вимагають негайних корекційних дій з боку банків з метою поліпшення загальної стійкості фінансової системи.

За результатами моделювання гіпотетичного економічного стресу, консолідований коефіцієнт основного капіталу першого рівня OTP Bank Plc. може зрости до 17,2% при базовому сценарії і до 13,6% при несприятливому сценарії до 2012 року порівняно з показником 12,3% на кінець 2010 року.

Результати загальноєвропейського стрес-тесту свідчать, що OTP Bank Plc. повністю відповідає встановленим критеріям достатності основного капіталу. Банк буде і надалі забезпечувати дотримання належного рівня капіталу.

OTP Bank Plc. повністю згоден з висновками, зробленими EBA, Управлінням фінансового нагляду Угорщини та Міністерством економіки щодо стрес-тестування європейської банківської системи, і визнає результати цього тесту.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація