UA

НХМУ та АТ «ОТП Банк» підписали Меморандум про співпрацю

Національний художній музей України у співпраці з OTP Bank розпочинають спільний проект, метою якого є поповнення колекції НХМУ творами актуального вітчизняного мистецтва.

Проект покликаний відкрити новий великий етап у колекційній діяльності Національного художнього музею України і стане безпрецедентною подією у художньому житті всієї країни. На надані банком кошти музей зможе придбати твори українських митців кінця 1980-х – 1990-х років. У зібранні музею вже представлена низка значущих імен 1980 – 2000-х років – твори Олега Голосія, Олександра Гнилицького, Віктора Марущенка, Юрія Соломка, Іллі Ісупова, Дмитра Кавсана. Проте через історичні обставини музей не володіє представницькою колекцією цього періоду. Заповнюючи цю прогалину, спільний проект з OTP Bank має довести, що у Національного художнього музею України завжди є реальна можливість переглянути, доповнити і розширити колекцію.

Проект триватиме п’ять років. За цей час до колекції музею надходитиме щонайменше 3 твори щороку. Для реалізації проекту в Національному художньому музеї України створена робоча група, яку очолює Генеральний директор Анатолій Іванович Мельник.

Першим етапом співпраці є придбання наступних творів, які стануть гідним доповненням колекції музею:

1. Андрій Сагайдаковський. «Миють підлогу». Килимок, акрил. 1990-ті.
2. Ілля Чічкан. Серія «Сплячі принци України». 6 світлин. 1997.
3. Олександр Ройтбурд. З помпейського циклу. Полотно, олія. 2001.

«Ми завжди із задоволенням беремо участь у різноманітних просвітницьких та художніх акціях, що акумулюють провідні креативні гіпотези та демонструють кращі роботи найяскравіших представників сучасної арт-сцени» – зазначає Голова Правління АТ «ОТП Банк» Дмитро Зінков.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація