UA

У першому кварталі 2011 АТ «ОТП Банк» отримав 269 млн грн прибутку

За підсумками першого кварталу 2011 року чистий прибуток АТ «ОТП Банк» за національними стандартами обліку склав 269,5 млн грн, більш ніж утричі перевищивши аналогічний показник минулого року (87,3 млн грн).

«Повернувшись до прибуткової діяльності ще в першому кварталі 2010 року, Банк продовжував постійно поліпшувати свій фінансовий результат. Ми змогли досягти таких показників завдяки поверненню до активного кредитування, грамотній роботі з проблемною заборгованістю та ефективної оптимізації операційних витрат », – коментує отримані результати Голова Правління АТ «ОТП Банк» Дмитро Зінков.

Чистий процентний дохід Банку в порівнянні з результатом аналогічного періоду 2010 року збільшився на 8,4 млн (1,6%) і станом на 31.03.2011 року становив 533 млн грн. Чистий комісійний дохід збільшився на 24,4% і досяг 65,1 млн грн.

Загальні активи Банку станом на 31.03.2011 р. становили 24,6 млрд грн. Корпоративний кредитний портфель Банку показав позитивну динаміку і склав на кінець першого кварталу 11,9 млрд грн у порівнянні з 11,8 млрд грн на кінець четвертого кварталу 2010 року.

У той же час, у першому кварталі 2011 року продовжилося скорочення кредитного портфеля фізичних осіб – на 11,2% до 8,7 млрд грн у квартальному розрахунку, що, з одного боку було обумовлено погашенням кредитів фізосіб і незначними обсягами їх кредитування. Загальний кредитний портфель Банку трохи скоротився і склав 20,6 млрд грн (21,4 млрд грн за результатами 2010 року).

«Незважаючи на незначне скорочення кредитного портфеля на початку року, ми впевнені, що вже у другому кварталі почнеться його приріст. Наразі Банк активно відновлює програми кредитування як фізичних, так і юридичних осіб, і, завдяки стабільному фінансовому становищу і позитивному фінансовому результату, постійно покращує умови для позичальників», – прогнозує Дмитро Зінков.

Станом на кінець 1-го кварталу 2010 р. зобов'язання Банку становили 24,6 млрд грн. У тому числі залишки на рахунках юридичних осіб на кінець звітного періоду склали 3,4 млрд грн (за результатами 2010 р. вони становили 3,8 млрд грн). Кошти фізичних осіб досягли 4 млрд грн, демонструючи позитивну динаміку, в порівнянні з результатами 2010 р. (3,8 млрд грн).

Станом на 31.03.2011 г. регулятивний капітал OTP Bank становив 4,9 млрд грн (при нормативі 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу Банку більш ніж удвічі перевищив нормативне значення (не менше 10%) і склав 22,2%. Коефіцієнт поточної ліквідності сягнув позначки 63,69% при нормативній вимозі не менше 40%.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація