UA

АТ «ОТП Банк» із прибутком завершив 4-й квартал 2010 року

АТ «ОТП Банк» завершив 4-й квартал 2010 року з прибутком. Фінансовий результат за Національними стандартами обліку склав 609,4 млн грн. За підсумками 2009 фінансового року результат був негативним і становив 464,3 млн грн. «Позитивний фінансовий результат, отриманий за підсумками звітного періоду, дозволив нам повністю покрити збитки кризового 2009 року», - прокоментував Голова Правління OTP Bank Дмитро Зінков.

Чистий процентний дохід Банку станом на 31.12.2010 року досяг 2 млрд грн. Чистий комісійний дохід – 255 млн грн.

Залишки на рахунках юридичних осіб демонстрували ріст протягом усього року, досягнувши 3,8 млрд грн. станом на 31.12.2010. Водночас, обсяг коштів фізичних осіб , залучених Банком, на звітну дату становив 3,9 млрд грн.

Загальні активи Банку станом на 31.12.2010 р. становили 24,7 млрд грн. Протягом усього другого півріччя спостерігалося значне зростання корпоративного кредитного портфеля Банку, обсяг якого до кінця року досяг 11,8 млрд грн. Кредитний портфель фізичних осіб скоротився з 15,7 млрд грн. до 9,7 млрд грн., що обумовлено погашенням кредитів, з одного боку, і незначними обсягами кредитування фізичних осіб у 2010 році, з іншого. Загальний кредитний портфель Банку за результатами 4-го кварталу 2010 року склав 21,4 млрд грн.

«Стабільний фінансовий стан Банку і позитивний фінансовий результат дозволили нам відновити активне кредитування всіх клієнтських сегментів. Зокрема, з липня 2010 року розпочався активний приріст корпоративного портфеля, з вересня Банк відновив видачу автомобільних, а з грудня – іпотечних кредитів населенню. Також Банк продовжує кредитувати своїх клієнтів сегмента малого та середнього бізнесу», - зазначає Дмитро Зінков.

На кінець фінансового року загальні зобов'язання Банку склали 21,2 млрд грн. Протягом 2010 року Банк розрахувався за всіма зовнішніми позиками, у тому числі - виплатив останній $ 37 млн транш синдикованого кредиту, організаторами якого виступили Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft та Bayerische Landesbank.

Станом на 31.12.2010 р. регулятивний капітал OTP Bank склав 4,8 млрд грн. Показник адекватності регулятивного капіталу Банку більше ніж у двічі перевищив нормативне значення (не менше 10%) і склав 22,2%. Коефіцієнт поточної ліквідності становив 64,58% при нормативній вимозі не менше 40%.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація