UA

Moody's поліпшило прогноз стабільності OTP Bank Україна

Міжнародне рейтингове агентство Moody's поліпшило прогноз рейтингу АТ «ОТП Банк» (Україна) з «негативного» до «стабільного».

Зокрема, прогноз рейтингу банку підвищився з B3 до B1. Зазначена рейтингова дія щодо банків була здійснена слідом  за аналогічною дією Moody's стосовно прогнозу рейтингу державних облігацій України в іноземній і національній валюті та депозитів в іноземній валюті (агентство змінило прогноз з "негативного" на "стабільний", підвищивши його до B1 для держоблігацій і B3 - для депозитів).

«Після підвищення прогнозу суверенного рейтингу України, аналогічне рішення Moody's стосовно рейтингів комерційних банків було цілком очікуваним для ринку. За умови подальшого поліпшення економічної ситуації у країні, ймовірно, що незабаром можна буде очікувати на підвищення не тільки прогнозу, а й самих міжнародних кредитних рейтингів України та українських банків, включаючи ОТП Банк », - вважають експерти банку.

Нагадаємо, що востаннє Moody's переглядало рейтинг фінансової стійкості OTP Bank 8 вересня 2009 року, знизивши його тоді з D до D-. Після цього агентство кілька разів змінювало прогноз рейтингу, підвищивши його зрештою до В3, а тепер - до В1.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація