UA

OTP Bank Україна виплатив останній транш синдикованого кредиту

OTP Bank Україна погасив другий транш синдикованого кредиту в сумі 37 млн. дол. США, наданого в 2008 році групою міжнародних банків-кредиторів. Кредитори вже підтвердили отримання основного боргу та відсотків у повному обсязі.

Нагадаємо, що організаторами синдикату в 2008 році виступили Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft та Bayerische Landesbank. Кредит на загальну суму в 100 млн. дол. США був структурований двома траншами. Перший транш строком на один рік у розмірі 63 млн. доларів США вже був успішно погашений у 2009 році. Другий транш на суму 37 млн. дол. США був наданий терміном на два роки і мав процентну ставку в розмірі Libor + 1.65%. Кредитні кошти використовувалися для фінансування проектів клієнтів OTP Bank і поповнення обігового капіталу банку.

«З виплатою цього траншу OTP Bank Україна виконав свої основні зобов'язання щодо погашення перед кредиторами до кінця року, - коментує Голова Правління OTP Bank Дмитро Зінков. - Своєчасне погашення кредиту ще раз доводить надійність OTP Bank і його готовність виконувати в строк всі свої зобов'язання незалежно від ринкової ситуації».

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація