UA

ЄБРР збільшив розмір лінії для АТ «ОТП Банк» у рамках Програми сприяння розвитку торгівлі до 50 млн. доларів США

У рамках Програми сприяння розвитку торгівлі (Trade Facilitation Programme), учасником якої OTP Bank є з 2002 року, Європейський банк реконструкції і розвитку збільшив ліміт для АТ «ОТП Банк» на 30 млн. доларів США. Таким чином, загальна можлива сума гарантій ЄБРР для здійснення зовнішньоторговельної діяльності клієнтів OTP Bank становить 50 млн. доларів США на термін до двох років. Крім того, OTP Bank надана відновлювальна кредитна лінія на торгове фінансування на суму 20 млн. доларів США.

У 2009 році в рамках Програми сприяння розвитку торгівлі АТ «ОТП Банк» активно використовував гарантії ЄБРР при здійсненні документарних операцій клієнтів. В результаті підписаних домовленостей з ЄБРР, OTP Bank має можливість надалі нарощувати обсяги операцій і забезпечувати потреби своїх клієнтів.

Метою Програми сприяння розвитку торгівлі ЄБРР є розвиток експорту, імпорту та внутрішньої торгівлі в країнах діяльності ЄБРР, включаючи Україну. У рамках даної програми банк надає гарантії міжнародним підтверджуючим банкам, приймаючи на себе політичні і комерційні ризики міжнародних транзакцій, які виконуються банками в країнах діяльності ЄБРР. У програмі бере участь понад 126 банків-емітентів з 20 країн і понад 700 підтверджуючих банків з усього світу.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація