UA

Фінансовий результат OTP Group у 1-му кварталі 2010 р. перевершив очікування експертів

Консолідований фінансовий результат OTP Group після сплати податку в 1-му кварталі поточного року становив 42 400 млн. угорських форинтів, що більш ніж удвічі перевищує результат 4-го кварталу 2009 року і перевершує показники за аналогічний період минулого року. Прибуток до оподаткування становив 54,2 млрд. форинтів, що на 120% вище, ніж у попередньому кварталі.

Коефіцієнт достатності капіталу Групи відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності (IFRS) збільшився на 2,3% порівняно з минулим роком і наприкінці березня досяг 17,5%. Коефіцієнт достатності капіталу першого порядку (Tier 1) становив 13,8% (+3,6 процентних пункти порівняно з минулим роком). Обидва показники суттєво перевершують аналогічні у конкурентів. Консолідований коефіцієнт достатності капіталу угорського OTP Bank Plc. досяг 17,6%, що на 5,3% вище, ніж у звітний період минулого року. Чистий фінансовий результат Банку в 1-му кварталі поточного року становив 40,3 млрд. угорських форинтів.

Більшість дочірніх структур OTP Group успішно долають негативні наслідки кризи, демонструючи позитивні фінансові результати. Так, чистий прибуток українського АТ «ОТП Банк» у 1-му кварталі 2010 року становив 87,3 млн. грн. До прибуткової діяльності банк зміг повернутися завдяки якісному управлінню витратами, а також ефективній роботі з проблемною заборгованістю.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація