UA

ОТР Bank Plc. визнано найкращим банком Угорщини за версією журналу The Banker

Авторитетний діловий журнал The Banker назвав OTP Bank Plc. найкращим банком Угорщини в 2009 році. Як зазначає видання, в умовах глибокої економічної рецесії і 25%-го падіння курсу угорського форинта банку вдалося в поточному році зберегти позитивну динаміку прибутку. Банк швидко відреагував на несприятливі економічні умови введенням більш жорстких критеріїв видачі нових кредитів з метою скорочення ризиків і зменшення частки кредитів у іноземній валюті. Також OTP Bank Plc. розробив комплексну програму захисту позичальників і реструктуризації дебіторської заборгованості.

«У складних умовах Банк спромігся зберегти свою прибутковість і продемонструвати один з найвищих у Європі індексів достатності капіталу без залучення зовнішніх ресурсів», - заявляє Голова Правління - Виконавчий Директор ОТР Bank Plc. Шандор Чані. Він також зауважив, що міцний запас ліквідності дозволить банку не лише повністю виконати всі свої поточні зобов'язання, а й ефективно протистояти можливим економічним катаклізмам у майбутньому. «Повною мірою усвідомлюючи відповідальність за благополуччя своїх клієнтів, ОТР Bank ще наприкінці 2008 року запровадив кілька антикризових ініціатив. Крім того, банк бере саму активну участь у відновленні економіки Угорщини, надаючи для цього всі необхідні ресурси», - підкреслює пан Чані.

У 2009 році звання «Банк Року» за версією журналу The Banker удостоїлися провідні банки з 144 країн світу, що продемонстрували високу ефективність роботи й орієнтацію на впровадження передових технологій. Володарем нагороди «Глобальний Банк Року 2009» став іспанський банк Santander. Переможці визначалися за результатами фінансового року без урахування історичних факторів і позицій банків на ринку. Таким чином, як великі, так і невеликі фінансові інститути перебували в однакових умовах і мали рівні шанси на перемогу.

Державний ощадний і комерційний банк OTP Bank Plc. було засновано в 1949 році. У 1995-1999 роках він пережив значні трансформації, перетворившись в універсальний роздрібний банк, чия ринкова частка в Угорщині становить 23%. Останніми роками ОТР Bank здійснив міжнародну експансію на ринки окремих країн Центральної і Східної Європи. Низка успішних придбань дозволила банку стати ключовим гравцем у цьому регіоні та сформувати потужну універсальну фінансову групу OTP Group, що наразі об’єднує банки, лізингові, факторингові компанії, пенсійні фонди тощо. Його загальна клієнтська база нараховує понад 13,5 млн. клієнтів. Консолідований чистий прибуток ОТР Bank Plc. після сплати податків за дев'ять місяців 2009 року становив 130,9 млрд. угорських форинтів. При цьому прибуток за 3-й квартал збільшився на 10% у порівнянні з попереднім кварталом і досяг 45,9 млрд. угорських форинтів. Даний показник істотно перевершив прогнози аналітиків. Індекс достатності капіталу OTP Group становить 16,9%, що значно перевищує міжнародні норми. Незважаючи на несприятливу економічну кон'юнктуру OTP Group продемонструвала позитивну динаміку операційного прибутку, який за 9 місяців поточного року становив 330 млрд. угорських форинтів, перевищивши показник базисного періоду на 31%. В умовах світової економічної кризи OTP Bank Plc. довів свою надійність і стабільність. Сьогодні Банк є добре капіталізованим, прибутковим фінансовим інститутом з високим рівнем ліквідності в місцевій та іноземній валютах. OTP Bank Plc. також є стовідсотковим власником українського OTP Bank.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація