UA

OTP Bank отримав субординовану позику в розмірі 30 млн. доларів США

Український OTP Bank отримав від своєї материнської структури - найбільшого угорського банку OTP Bank Plc. - субординований кредит у розмірі 30 млн. доларів США терміном на 7 років. Дану позику надано відповідно до плану капіталізації банку на поточний рік, узгодженому з OTP Bank Plc. і Національним банком України.

Після необхідної реєстрації в НБУ залучені кошти будуть включені в капітал другого рівня OTP Bank, що підвищить фінансову стійкість банку й слугуватиме додатковою гарантією виконання його зобов’язань перед своїми клієнтами. Акціонер банку підтверджує свою готовність й надалі підтримувати капітал українського банку на необхідному рівні.

«Незважаючи на те, що Угорщину вважали однією з найбільш вразливих по відношенню до економічної кризи країн, рівень капіталізації і ліквідність OTP Bank Plc. залишалися стабільно високими протягом усього цього часу. Тому ми отримували і продовжуємо отримувати підтримку від материнського банку», - говорить голова Правління OTP Bank Дмитро Зінков. - «З початку поточного року ми вже залучили від акціонера 100 млн. грн. на збільшення акціонерного капіталу та 50 млн. дол. у вигляді субординованої позики».

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація