UA

Фінансові результати угорського ОТР Bank Plc. в 3-му кварталі перевершили очікування експертів

Консолідований чистий прибуток ОТР Bank після сплати податків за дев'ять місяців 2009 року становив 130,9 млрд. угорських форинтів. При цьому прибуток за 3-й квартал збільшився на 10% у порівнянні з попереднім кварталом і досяг 45,9 млрд. угорських форинтів. Даний показник істотно перевершив прогнози аналітиків.

Незважаючи на несприятливу економічну кон'юнктуру OTP Group продемонструвала позитивну динаміку операційного прибутку, який за 9 місяців поточного року становив 330 млрд. угорських форинтів, перевищивши показник базисного періоду на 31%.

Баланс за 9 місяців і звіт про прибутки й збитки свідчать про те, що основні тренди перших трьох кварталів повністю виправдали очікування керівництва OTP Bank Plc. Високі фінансові результати дозволили банку поліпшити показники достатності консолідованого і власного капіталу без залучення зовнішніх ресурсів. Так, індекс достатності капіталу OTP Group становить 16,9%, що значно перевищує міжнародні норми.
Поряд зі збільшенням доходу від операційної діяльності і збереженням високих позицій за розміром капіталу ще одним пріоритетом керівництва OTP Bank Plc. в нинішньому році залишається формування міцного запасу ліквідності. Протягом останніх дев'яти місяців OTP Group приділяла принципову увагу нарощуванню депозитного портфеля, внаслідок чого показник співвідношення кредитів і депозитів істотно покращився.

Загальний обсяг кредитного портфеля OTP Group у 3-му кварталі 2009 року становив 6874 млрд. угорських форинтів, збільшившись на 3% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Консолідований обсяг резервів для покриття проблемних кредитів станом на кінець вересня становив 421 млрд. угорських форинтів, що на 92% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року, і на 15% перевищує показник 2-го кварталу.

Темпи зростання обсягу депозитів OTP Group, як і раніше, зберігають позитивну динаміку: порівняно з 2009 роком спостерігається збільшення обсягу депозитів на 3%, порівняно з попереднім кварталом - на 4%. Таким чином, показник співвідношення кредитів і депозитів знизився на 8% порівняно з минулим кварталом, досягнувши рівня 125%, і повністю відповідає показнику аналогічного періоду 2008 року. У 3-му кварталі практично всі дочірні структури Групи забезпечили позитивну динаміку зростання депозитів. Найбільших успіхів досягли OTP Bank Росія (+ 9%) і материнський банк (+ 5%).

Державний ощадний і комерційний банк  OTP Bank Nyrt. було засновано в 1949 році. У 1995-1999 роках він пережив значні трансформації, перетворившись в універсальний роздрібний банк, чия ринкова частка в Угорщині становить 23%. Останніми роками ОТР Bank здійснив міжнародну експансію на ринки окремих країн Центральної і Східної Європи. Низка успішних придбань дозволила банку стати ключовим гравцем у цьому регіоні та сформувати потужну універсальну фінансову групу OTP Group, що наразі об’єднує банки, лізингові, факторингові компанії, пенсійні фонди тощо. Його загальна клієнтська база нараховує понад 13,5 млн. клієнтів. В умовах світової економічної кризи OTP Bank Plc. довів свою надійність і стабільність. Сьогодні Банк є добре капіталізованим, прибутковим фінансовим інститутом з високим рівнем ліквідності в місцевій та іноземній валютах. У 2009 році OTP Bank Plc. був визнаний кращим угорським банком, а також став переможцем у номінації «Банк з найкращою антикризовою програмою» конкурсу "Master Card - Банк 2009 року», що проводився в Угорщині, на якому була відзначена комплексна програма банку з реструктуризації проблемної заборгованості. OTP Bank Nyrt. також є стовідсотковим власником українського OTP Bank.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація