UA

OTP Bank поділився досвідом роботи з проблемними позичальниками

Голова правління OTP Bank Дмитро Зінков взяв участь у круглому столі «Співпраця банків і позичальників у кризових умовах: існуючі проблеми та їх вирішення», проведеному діловим тижневиком «Контракти».

У рамках свого виступу на тему «Робота з несумлінними позичальниками: недостатність законодавчої бази чи досвіду?» керівник OTP Bank зазначив, що «... в Україні на сьогоднішній день сформована достатня законодавча база для регулювання відносин кредитора і позичальника. Але на тлі досить прописаного законодавчого поля банкам не вистачає практики роботи з несумлінними позичальниками».

«Сьогодні практично кожен епізод для судової системи є унікальним і потребує індивідуального рішення. Тоді ж, коли технологія стягнення боргу буде налагоджена, можна буде говорити про оздоровлення банківської системи», - підкреслив Дмитро Зінков.

Також у круглому столі взяли участь Олена Волошина, голова представництва Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні, Гарт Бедфорд, керівник консультативного проекту з подолання кризи у фінансовому секторі IFC, Марина Бикова, заступник голови правління Ощадбанку Росії, Валентин Поваляєв, голова наглядової ради банку «Київська Русь», а також представники Міністерства юстиції, юридичних, колекторських і факторингових компаній.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація