UA

OTP Bank приєднався до глобальної програми Міжнародної фінансової корпорації з підтримки торговельного фінансування

OTP Bank приєднався до глобальної програми Міжнародної фінансової корпорації (IFC) з підтримки торговельного фінансування - Global Trade Finance Program. Відповідну угоду сторони підписали 1 жовтня 2009 р., тоді як лінію торговельного фінансування на суму до 20 млн. доларів США було відкрито ще в червні. Дана лінія дозволить банку надавати своїм клієнтам необхідну підтримку в здійсненні їхніх зовнішньоекономічних операцій і випуску документарних інструментів.

«Співробітництво з IFC сприятиме розвитку наших відносин з провідними банками-кореспондентами та налагодженню нових партнерських зв'язків», - зазначає голова Правління OTP Bank Дмитро Зінков - «Крім того, воно є черговим підтвердженням авторитету й надійності нашого банку, високого рівня довіри до нього з боку найбільших міжнародних фінансових організацій».

«OTP Bank є нашим давнім партнером, і ми щиро раді тому, що він тепер зможе скористатися всіма перевагами Глобальної програми торговельного фінансування. Цей проект відображає наш стратегічний фокус в Україні й покликаний допомогти малим і середнім компаніям вийти на нові ринки і розширити міжнародну торгівлю», - підкреслює голова Представництва IFC в Україні Олена Волошина.

Міжнародна фінансова корпорація є однією з організацій Групи Світового банку, що здійснює інвестиції в приватному секторі. Створення IFC в 1956 році стало першим кроком глобального співтовариства до забезпечення стійкого припливу приватних інвестицій у країни, що розвиваються. IFC надає позики, інвестиції у формі дольової участі в капіталі, структуроване фінансування та продукти з управління ризиками, а також консультаційні послуги з метою стимулювання зростання приватного сектора в країнах, що розвиваються.

У рамках Глобальної програми торговельного фінансування, що стартувала в жовтні 2005 року, IFC надає часткові гарантії за операціями і покриває ризик неплатежів, тим самим сприяючи розширенню можливостей банків у галузі фінансування торгівлі на ринках, що розвиваються. Програма дозволяє банкам-учасникам збільшувати обсяг, розмір і терміни фінансування торговельних операцій на конкурентних умовах. З моменту початку реалізації Програми Міжнародною фінансовою корпорацією було надано понад 2 млрд. дол. США у вигляді гарантій по 2,5 тис. торговельних операцій.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація