UA

Чистий прибуток угорського OTP Bank Plc. за підсумками другого кварталу перевершила прогнози аналітиків

Чистий прибуток найбільшого фінансового інституту Угорщини OTP Bank Plc. за підсумками другого кварталу 2009 року становить 156,8 млн. євро (42, 21 млрд. форинтів). Даний показник перевершив очікування аналітиків, які раніше прогнозували чистий прибуток банку  в звітному періоді на рівні 138,6 млн. євро (37,3 млрд. форинтів).

За словами Фінансового директора OTP Bank Plc. Ласло Бенчика, наразі капіталізація банку та його ліквідність залишаються на найвищому рівні. Так, коефіцієнт достатності капіталу першого рівня OTP Bank Plc. наприкінці 2-го кварталу становив 12%, а консолідований коефіцієнт достатності капіталу - 15,9%. Обидва показники суттєво перевищують встановлені регулятором ліміти. Водночас співвідношення витрат і доходів банку (cost income ratio) дорівнює 41,4%, консолідований показник по OTP Group - 45,2%.

Державний ощадний і комерційний банк OTP Bank Plc. було засновано в 1949 році. У 1995-1999 роках він пережив значні трансформації, перетворившись в універсальний роздрібний банк, чия ринкова частка в Угорщині становить 25%. Останніми роками ОТР Bank здійснив міжнародну експансію на ринки окремих країн Центральної і Східної Європи. Низка успішних придбань дозволила банку стати ключовим гравцем у цьому регіоні та сформувати потужну універсальну фінансову групу OTP Group, що наразі об’єднує банки, лізингові, факторингові компанії, пенсійні фонди тощо. OTP Bank Plc. також є стовідсотковим власником українського OTP Bank.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація