UA

OTP Bank визначив пріоритети розвитку до кінця 2009 р.

Проаналізувавши результати діяльності у першому півріччі 2009 року, OTP Bank визначив пріоритетні напрямки розвитку та принципи роботи на друге півріччя. Серед пріоритетів розвитку банку можна виділити два основних: перший - удосконалення процесів централізації (документообігу, технологій обробки інформації), а також системи управлінського обліку, звітності та контролю господарських операцій. Завершивши процес переводу філій на баланс головного офісу, банк сконцентрується на побудові ефективних процесів роботи в централізованій системі. На даний момент у банку паралельно йдуть декілька процесів з оптимізації роботи, поліпшення гнучкості структури і якості обслуговування клієнтів.

Другим основним пріоритетом є поліпшення якості кредитного портфеля. Банк прийняв рішення зайняти більш жорстку позицію по відношенню до позичальників, які відмовляються платити за кредитами. Більш жорсткий підхід буде проявлятися в тому, що по відношенню до тих позичальників, які не йдуть на контакт із банком та відмовляються виконувати свої зобов'язання з обслуговування кредиту, водночас відмовляються від пропозицій з реструктуризації заборгованості, будуть застосовуватися жорсткі методи стягнення боргу, що відповідають українському законодавству. Так, банк уже почав кілька судових процесів проти недобросовісних позичальників. «Клієнт, який перестав платити за своїми зобов'язаннями і не шукає шляхів вирішення питання разом із банком, перестає бути клієнтом, а стає боржником, який порушив договірні відносини. Тому банк може використовувати весь законний інструментарій для компенсації суми заборгованості за кредитом» - говорить Михайло Кузьмін, член Правління банку, який відповідає за управління ризиками. За його словами, в Україні сформовано чітке законодавче поле, що стосується правових відносин кредитор-позичальник. «Ми впевнені, що володіємо достатнім ресурсом, щоб ввести практику вирішення спорів, пов'язаних з діями безвідповідальних позичальників і «фіктивним» банкрутством» - стверджує Михайло Кузьмін.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація