UA

OTP Bank - кращий банк Угорщини

І знову OTP Bank очолює список кращих банків Угорщини за версією Euromoney. Відповідно до рейтингу престижного фінансового журналу Euromoney, OTP Bank залишається явним лідером ринку Угорщини і, незважаючи на тривалу фінансову кризу і спад виробництва в країні, його прибуток від основних операцій до оподаткування склав 146.1 млрд. форинтів (724.5 млн. дол.США), що перевищило очікування аналітиків. Ринкова частка активів дочірніх угорських структур OTP Group в 2008 склала 23.8% банківського сектору Угорщини. Група залишається безумовним найбільшим гравцем на ринку роздрібних банківських послуг Угорщини з часткою депозитів фізичних осіб 30.4% і роздрібних кредитів 29.6% у 2008 році. Банк також активно співпрацює з місцевими органами влади, маючи ринкову частку в 41% муніципальних депозитів і 48.1% кредитів.

Державний ощадний і комерційний банк OTP Bank Plc. було засновано в 1949 році. У 1995-1999 роках він пережив значні трансформації, перетворившись в універсальний роздрібний банк, чия ринкова частка в Угорщині становить 25%. Останніми роками ОТР Bank здійснив міжнародну експансію на ринки окремих країн Центральної і Східної Європи. Низка успішних придбань дозволила банку стати ключовим гравцем у цьому регіоні та сформувати потужну універсальну фінансову групу OTP Group, що наразі об’єднує банки, лізингові, факторингові компанії, пенсійні фонди тощо. OTP Bank Plc. також є стовідсотковим власником українського OTP Bank.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація