UA

Акціонер OTP Bank збільшив статутний капітал своєї української "дочки"

Найбільший банк Угорщини OTP Bank Nyrt. здійснив оплату в розмірі 800 млн. грн. за додаткові акції своєї української дочірньої структури. Нагадаємо, що рішення про додатковий випуск акцій і збільшення статутного капіталу АТ «ОТП Банк» було прийнято у ході Загальних Зборів акціонерів банку, що відбулося 8 квітня цього року.

Таким чином, статутний капітал АТ «ОТП Банк» збільшився до 2,8 млрд. грн. Водночас його власний капітал становить 4,5 млрд. грн., що значно перевищує регулятивну норму адекватності капіталу (15,24% при нормативному значенні 10%).

Як зазначає голова Правління банку Дмитро Зінков, OTP Bank одним з перших виконав план капіталізації, узгоджений з НБУ та Міжнародним валютним фондом. «Високі показники капіталізації банку дозволяють упевнено стверджувати, що він сьогодні здатний ефективно протистояти будь-яким катаклізмам на європейському та внутрішньому ринках. Той факт, що акціонери банку продовжують активно інвестувати кошти в його капітал, зайвий раз свідчить про стабільність й надійність материнської і дочірньої структур, всієї групи OTP у цілому», - наголошує Дмитро Зінков.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація