UA

Завершено реєстрацію субординованої позики у розмірі 50 млн. дол.. США, отриманої українським OTP Bank від своєї материнської структури

OTP Bank отримав дозвіл від Національного банку України на включення субординованого кредиту в розмірі 50 млн. доларів США у капітал другого рівня. Таким чином, банк одним з перших виконав план капіталізації, узгоджений з НБУ та Міжнародним валютним фондом. Наразі його регулятивний капітал становить понад 4,5 млрд. грн., що відповідає показнику адекватності капіталу 15,24% (при нормативному значенні 10%).

Нагадаємо, дану позику було надано материнською структурою банку - угорським OTP Bank Nyrt. - терміном на 7 років. Крім того, на початку квітня поточного року на Загальних Зборах акціонерів АТ «ОТП Банк» було ухвалено рішення про додаткове збільшення статутного капіталу банку ще на 800 млн. грн. - до 2,8 млрд. грн.

Як зазначає голова Правління банку Дмитро Зінков, високі показники капіталізації OTP Bank дозволяють упевнено стверджувати, що наш фінансовий інститут сьогодні здатний ефективно протистояти будь-яким катаклізмам на європейському та внутрішньому ринках. «Банк сформував суттєву «подушку ліквідності» як в гривні, так і в іноземних валютах: в гривні вона становить не менш ніж 1 млрд., у доларах - 100 млн. Ці кошти постійно знаходяться в розпорядженні банку. А той факт, що акціонери банку продовжують активно інвестувати кошти в його капітал, зайвий раз свідчить про стабільність й надійність материнської і дочірньої структур, всієї групи OTP у цілому», - наголошує Дмитро Зінков.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація