UA

OTP Bank представив перші результати програми реструктуризації кредитної заборгованості

7 квітня в прес-центрі інформаційної агенції РБК-Україна відбулася прес-конференція за участю голови Правління OTP Bank Дмитра Зінкова та члена Правління банку Дмитра Білецького. У ході прес-конференції керівники банку представили перші результати програми реструктуризації кредитної заборгованості, що дозволяє позичальникам суттєво зменшити свої щомісячні платежі за кредитами. Програму було запроваджено у листопаді 2008 р., її висока затребуваність серед клієнтів продемонструвала актуальність даної проблеми в нинішніх умовах.

За словами голови Правління OTP Bank Дмитра Зінкова, наразі вже реструктуризовано понад 20% кредитного портфеля фізичних осіб. Загалом же до OTP Bank за реструктуризацією звернулися більш ніж 10 тис. осіб.

«Популярність цієї програми настільки велика, що нам навіть довелося інвестувати кошти в установку спеціальної автоматизованої системи обробки клієнтських запитів задля того, щоб будь-яке відділення банку могло обробити запит клієнта на реструктуризацію протягом лише 2-3 днів. Адже щодня за реструктуризацією до банку звертаються до 100 позичальників, причому близько 14% з них - це клієнти з простроченою заборгованістю», - підкреслив Дмитро Зінков

У рамках програми OTP Bank пропонує своїм позичальниками скористатися такими інструментами реструктуризації, як:

  • зниження платежу за кредитом на 30% і більше (залежно від фінансових можливостей клієнта);
  • скасування пені й штрафів (за умови повного погашення простроченої заборгованості);
  • зниження відсоткової ставки з її подальшим відновленням до початкового рівня після закінчення пільгового періоду;
  • збільшення строку кредиту;
  • зарахування прострочення до суми кредиту з подальшими пільговими умовами платежу;
  • розбивка страхових платежів на 2, 4 рівні частини (за автомобільними та іпотечними кредитами);
  • переуступка боргу: зміна позичальника за кредитом.

Проявляти високу лояльність до позичальників OTP Bank дозволяє його стійкий фінансовий стан. «Ми можемо дозволити собі зменшити суму погашень або надати відстрочку, адже стан банку є абсолютно стабільним. Ми дуже грамотно оптимізували свої витрати. Так, у четвертому кварталі минулого року співвідношення наших витрат і доходів становило менш ніж 35%. Тобто доходи банку майже в три рази перевищують його витрати», - зазначив Дмитро Зінков.

Також у лютому поточного року OTP Bank отримав від материнської структури субординований кредит у розмірі 50 млн. доларів терміном на 7 років. Наразі залучені кошти знаходяться на реєстрації в НБУ на включення в капітал другого рівня OTP Bank, що підвищить фінансову стійкість банку й слугуватиме додатковою гарантією виконання його зобов’язань перед своїми клієнтами.

Банк вже сформував суттєву «подушку ліквідності» як в гривні, так і в іноземній валюті, яка дозволяє йому адекватно реагувати на поточні зміни на ринку. У гривні вона становить не менш ніж 1 млрд., у доларах - 100 млн. Ці гроші постійно знаходяться в розпорядженні банку.

Не менш важливим фактором фінансової стабільності банку є й те, що до нього почали повертатися вкладники. Як зауважив член Правління OTP Bank Дмитро Білецький, якщо наприкінці минулого року депозитні ячейки банку були заповнені на 100%, то сьогодні розпочався процес переміщення заощаджень із сейфів на депозитні рахунки.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація