UA

OTP Bank отримав субординовану позику в розмірі 50 млн. доларів США

Український OTP Bank отримав від своєї материнської структури - найбільшого угорського банку OTP Bank Nyrt. - субординований кредит у розмірі 50 млн. доларів США терміном на 7 років. Дану позику надано відповідно до плану капіталізації банку на 2009 рік, узгодженому з OTP Bank Nyrt. і Національним банком України.

Наразі залучені кошти знаходяться на реєстрації в НБУ на включення в капітал другого рівня OTP Bank, що підвищить фінансову стійкість банку й слугуватиме додатковою гарантією виконання зобов’язань OTP Bank перед своїми клієнтами. У квітні поточного року на Загальних Зборах акціонерів банку буде затверджено додаткове збільшення капіталу ще на 800 млн. грн. Акціонер банку підтверджує свою готовність й надалі підтримувати капітал українського банку на необхідному рівні. Як зазначає голова Правління банку Дмитро Зінков, високі показники капіталізації OTP Bank дозволяють упевнено стверджувати, що наш фінансовий інститут сьогодні здатний ефективно протистояти будь-яким катаклізмам на європейському та внутрішньому ринках. «Той факт, що акціонери банку продовжують активно інвестувати кошти в його капітал, зайвий раз свідчить про стабільність й надійність материнської і дочірньої структур, а також всієї групи OTP», - наголошує Дмитро Зінков.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація