UA

У відділенні «Софіївське» OTP Bank впроваджено ексклюзивну послугу для VIP-клієнтів - арт-банкінг

У столичному відділенні «Софіївське» OTP Bank впроваджено ексклюзивну послугу для VIP-клієнтів - арт-банкінг. Дана послуга, що надається у рамках програми Private banking, передбачає експертну оцінку витворів мистецтва, добір і формування індивідуальних колекцій картин, ікон, антикварних меблів, а також їхню реставрацію, страхування, тощо.

Загалом арт-банкінг (англ. art-banking) - це фінансово-консультаційне супроводження інвестицій в мистецтво. Наразі мистецтво залишається одним з найпривабливіших об'єктів для капіталовкладень, і його роль у цій сфері неухильно зростає. Так, упродовж останнього десятиліття ріст цін на витвори мистецтва випереджав ріст цін на інші консервативні активи. Крім того, інвестиції у мистецтво в періоди економічних криз мають виняткову стійкість і по праву вважаються «притулком» для великого капіталу. Колекція мистецьких творів вимагає такого ж стратегічного підходу, як і будь-яка інша фінансова інвестиція. За останні 50 років ціни на мистецтво в середньому щорічно зростали на 12,6%, тоді як ріст «блакитних фішок» американського фондового ринку становив 11,7%.

На сьогоднішній день в Україні вже сформувалося коло колекціонерів-інвесторів. Наприклад, якщо 2-3 роки тому картини одного з видатних вітчизняних художників Миколи Глущенка можна було придбати на європейських аукціонах за 40-50 тисяч доларів, то в 2007 році вартість його робіт становила близько 100-120 тисяч доларів, а минулого року на одному з українських аукціонів його полотно «Прибій» (1911 р.) було продано за рекордну суму — 260 тисяч доларів.

Нагадаємо, що відділення «Софіївське» у місті Києві стало першою установою OTP Bank, де було створено спеціалізовану зону для приватного банківського обслуговування. Її невід’ємними атрибутами є окрема кімната для обслуговування клієнта персональним менеджером, касове приміщення, кімната для проведення переговорів і ділових зустрічей. Наразі вже функціонують сім відділень банку з такими спеціалізованими офісами: у містах Дніпропетровську, Донецьку, Києві, Львові, Миколаєві, Одесі та Харкові.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація