UA

OTP Bank отримав свій перший рейтинг від міжнародної рейтингової агенції Moody’s Investor Service

25 березня 2008 року агентство Moody's Investor Service, Inc. оголосило про присвоєння АТ «ОТП Банк» рейтингу фінансової стійкості «D» зі стабільним прогнозом. В той же час банк отримав глобальний рейтинг зобов’язань в національній валюті «Baa2/Prime2», рейтинг зобов’язань в іноземній валюті «B2 (позитивний прогноз)/Not Prime» та рейтинг за національною шкалою «Aaa.ua».

Як повідомило агентство Moody’s, рейтинг «D», наданий OTP Bank, відображає передові процеси з управління ризиками, розгалужену мережу філій, позицію банка в десятці найбільших банків Україні, з ринковою часткою 2% - 4% за всіма ключовими показниками, диверсифікацію кредитного портфелю між корпоративним та роздрібним сегментами, визнання бренду, як одного з лідерів дочірніх іноземних банків в Україні, а також стабільний фінансовий стан.

OTP Bank історично є одним з провідних фінансових інститутів серед українських банків, зі 100% іноземним капіталом, що допомогло досягти високого рівня організації процесів в умовах українського бізнесу, пояснює Роман Півень, провідний аналітик Moody’s для OTP Bank.

Також він зазначив, що акціонер банку, розглядаючи український ринок як пріоритетний, підтримує дочірній банк регулярним збільшенням капіталу, надаючи йому можливість випереджати ринковий зріст, з відносно низькими витратами, а також забезпечувати банк стабільним фінансуванням. Досвідчена команда керівників банку, що складається з місцевих професіоналів, слугувала позитивним фактором оцінки.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація