UA

ОТП Банк став лідером за приростом гривневих депозитів населення в 2014 році

За підсумками 2014 року портфель депозитів населення в національній валюті в АТ «ОТП Банк» збільшився на 825 млн грн (джерело - видання Finbalance з посиланням на дані НБУ). Отримана позитивна динаміка депозитного портфеля за рік (+38,4%) дозволила ОТП Банку посісти міцні лідерські позиції на тлі відтоку депозитів у більшості гравців ринку.

«Отримані нами результати за приростом депозитів від населення краще будь-якого рейтингу доводять реальну надійність ОТП Банку. Закладені в нашу бізнес-модель елементи - європейський капітал, зважена кредитна політика, орієнтація на потреби клієнтів і професійна команда у відділеннях - слугують міцною основою для ефективної роботи банку в будь-яких умовах, що, безсумнівно, забезпечує довіру з боку клієнтів», - прокоментував динаміку депозитного портфеля Володимир Мудрий, член правління АТ «ОТП Банк».

Нагадаємо, за підсумками чотирьох кварталів 2014 року ОТП Банку вдалося істотно наростити також і кредитний портфель - на 551 млн грн до 16 млрд грн, майже на 2 млрд грн перевищивши показник аналогічного періоду 2013 року (14,1 млрд грн). Активи ОТП Банку за підсумками 4-го кварталу 2014 року склали 21,5 млрд грн. Регулятивний капітал Банку склав 2,6 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник поточної ліквідності склав 63,37%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

У грудні 2014 року Незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг АТ «ОТП Банк» на рівні uaA + зі стабільним прогнозом. Надійність і стабільність ОТП Банку також були засвідчені рейтингами інших агентств і видань (РА «Стандарт-Рейтинг», Мінфін, Forbes Україна, Новий час, Власний рахунок та ін.).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація