UA

ОТП Банк підтвердив високу життєздатність у рейтингу Forbes

Видання «Forbes Україна» склало щорічний Рейтинг життєздатності банків-2015. На підставі оцінки даних фінансової звітності банків станом на 1 січня 2015 року, ОТП Банк посів шосту позицію з показником «життєздатності» «».

Forbes оцінював банки, що входять до групи найбільших і великих за класифікацією НБУ, за винятком установ з тимчасовою адміністрацією.

Для оцінки використовувалися такі показники, розраховані на підставі даних за 2014 рік: відповідність статутного капіталу активам, якість кредитного портфеля, підтримка і ризики власників, ефективність діяльності банку, ліквідність, а також безперебійність виплат та системне значення банку.

«Мені приємно відзначити, що ОТП Банк став одним із двох великих банків у першій шістці цього рейтингу. Але ще більше я радий тому, що цей рейтинг став відображенням значного притоку вкладів як від населення, так і компаній, якого удостоївся наш банк у 2014 році», - зазначив голова правління АТ «ОТП Банк» Тамаш Хак-Ковач.

Знаково, що верхівку рейтингу склали банки з іноземним капіталом, включаючи ОТП Банк. На думку аналітиків, істотний рівень підтримки з боку західних материнських холдингів дозволив цим банкам досягти високих показників ліквідності, рентабельності та інших індикаторів стійкості.

Нагадаємо, за підсумками 2014 року притік гривневих депозитів населення в ОТП Банку склав 825 млн грн (+ 38,4%), що дозволило Банку стати лідером депозитного ринку на тлі відтоку вкладів по системі. Крім того, в 2014 році ОТП Банку вдалося істотно наростити також і загальний кредитний портфель - на 551 млн грн до 16 млрд грн, майже на 2 млрд грн перевищивши показник аналогічного періоду 2013 року (14,1 млрд грн).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація