UA

Голова наглядової ради ОТП Банку Іштван Хамец: «Якщо бізнес-модель онлайн-банку виявиться успішною, вона може бути в майбутньому запущена і в Україні»

Нещодавно угорська група OTP Group запустила в Росії новий проект – онлайн-банк під назвою Touch Bank. За своєю концепцією Touch Bank – це високотехнологічний банк без відділень зі зручним дистанційним сервісом. OTP Group інвестує в цей проект 40 мільйонів євро. Новий банк планує залучити мільйон нових клієнтів сегменту affluent (середній клас і вище) у найближчі п'ять років. Окупність проекту очікується через 3,5-4 роки.

Коментуючи цей масштабний проект, голова Наглядової ради ОТП Банку Іштван Хамец зазначив, що на даному етапі група апробує модель онлайн-банку, і в разі успіху вона буде запущена і в Україні.

Водночас, пан Хамец визнав, що банківський сектор України нині переживає дуже складний період. «Чесно кажучи, я не очікую якогось зростання на українському банківському ринку в найближчій перспективі, оскільки це обумовлено як станом економіки, так і самого банківського сектора. У наступні кілька кварталів у кращому випадку можна сподіватися на те, що банки якось адаптуються до нових реалій, ніж очікувати приходу кращих часів. У таких умовах окремі банки можуть отримати або збільшити свою частку на ринку, і я сподіваюся, що ОТП Банк буде серед них. Збільшення корпоративного депозитного портфеля і притік нових клієнтів у сегменті Private Banking слугують підтвердженням цього», - зазначив голова Наглядової ради ОТП Банку.

Пан Хамец ще раз підкреслив, що ОТП не збирається покидати український ринок. «Якщо б у нас були думки про вихід з цього ринку, ми не проводили б докапіталізацію банку, не займалися б комплексною модернізацією процесів, не виділяли б кошти на розробку нових сервісів і не кредитували би».

Нагадаємо, в першому-другому кварталі 2015 року ОТП Банк здійснив збільшення капіталу на загальну суму близько 1,2 млрд грн.

Незважаючи на високу волатильність ринку і непрості економічні умови, ОТП Банк демонструє стабільну діяльність у всіх бізнес-напрямах. У повному обсязі виконуючи всі зобов'язання перед клієнтами, ОТП Банк, один із небагатьох учасників українського ринку, продовжує надавати підтримку як населенню, так і підприємствам України, шляхом надання кредитних коштів та забезпечення якісного банківського обслуговування.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація