UA

ОТП Банк зафіксував прибуток у другому кварталі

За результатами роботи у другому кварталі 2015 року OTP Bank зафіксував чистий прибуток після оподаткування в розмірі 127,3 млн грн. Це стало можливим завдяки скороченню витрат і реалізації комплексної програми оптимізації процесів, проведеної в банку.

Чистий процентний дохід АТ «ОТП Банк» у другому кварталі 2015 року склав 404 млн грн, що на 199,4 млн грн менше результату в другому кварталі попереднього року. Наростаючим підсумком чистий процентний дохід банку склав 1,15 млрд грн. Чистий комісійний дохід ОТП Банку в звітному періоді склав 117,9 млн грн, на 44 млн грн перевищивши результат роком раніше (73,9 млн грн).

«Поточний фінансовий результат ми сприймаємо як свідчення того, що ми рухаємося у правильному напрямку в плані адаптації та подолання негативних тенденцій економічного спаду і загального соціально-політичного напруження, що спричиняють погіршення базових умов роботи банківських установ», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

Також ОТП Банк зафіксував позитивну динаміку загального кредитного портфеля Банку, який за результатами другого кварталу склав 15,9 млрд грн, що на 0,6 млрд грн більше за показник аналогічного періоду минулого року (15,3 млрд грн). Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб у звітному кварталі дещо зріс до 9,6 млрд грн. Обсяг кредитів, виданих фізичним особам, практично не змінився в порівнянні з попереднім кварталом і склав 6,3 млрд грн.

Активи ОТП Банку за підсумками 2-го кварталу збільшилися до 22,6 млрд грн порівняно з результатом аналогічного періоду попереднього року (21,1 млрд грн).

Загальний депозитний портфель ОТП Банку в другому кварталі несуттєво збільшився до 16,7 млрд грн з 16,6 млрд грн у попередньому кварталі. Зокрема, кошти юридичних осіб зросли до 9 млрд грн, по залишках на рахунках фізичних осіб також зафіксовано приріст до 7,7 млрд грн.

Регулятивний капітал Банку на кінець другого кварталу склав 2,2 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник поточної ліквідності Банку на 1 липня 2015 року склав 61,59%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація