UA

ОТП Банк інвестує в удосконалення IT систем

У світлі сталого наміру ОТП Банку продовжувати активну діяльність на українському ринку, а також підтверджуючи довгострокові плани розвитку бізнесу, ОТП Банк оновлює програмне забезпечення для обслуговування платіжних карток клієнтів, а також здійснює перехід на нову систему інтернет-банкінгу для фізичних осіб.

Здійснюючи свою діяльність виключно в правовому полі і оперативно реагуючи на його зміни, з метою виконання нової вимоги регулятора щодо обслуговування платіжних карток клієнтів на території України виключно процесинговими установами-резидентами, ОТП Банк змушений відмовитися від використовуваної раніше платформи материнського банку на користь українського оператора ПрАТ «Український процесинговий центр», і починаючи з 16 жовтня 2015 року банк реалізує поетапний перехід на нову процесингову систему.

Паралельно, для підвищення швидкості обробки платежів і розширення можливостей клієнтів самостійно управляти своїми фінансами ОТП Банк впроваджує нову систему інтернет-банкінгу для фізичних осіб. Окрім нового адаптивного дизайну інтерфейсу, який користувачі зможуть оцінити вже на даному етапі, проект передбачає подальшу реалізацію таких додаткових сервісів, як відкриття повного спектру банківських продуктів онлайн, оплата комунальних послуг, фінансовий помічник та ін. Таким чином, завдяки ще одному кроку в напрямку вдосконалення сервісу, разом з прискоренням швидкості проведення банківських операцій клієнти отримають більшу незалежність від режиму роботи банку і людського фактора.

«Такі удосконалення дають можливість більш динамічно розвивати картковий напрямок в нашому банку і більш оперативно реагувати на запити клієнтів щодо поліпшення послуг. Враховуючи складність технічного процесу переходу великої фінансової установи на нову процесингову систему, ми просимо наших клієнтів з розумінням поставитися до можливих ускладнень, пов'язаних з обслуговуванням карт в цей період», - зазначив Володимир Мудрий, член правління АТ «ОТП Банк».

Розроблений фахівцями банку план поетапного запуску необхідних оновлень покликаний максимально полегшити процес реалізації нововведень, що передбачає все ж ряд обмежень для клієнтів:

  • тимчасова зупинка відкриття нових карткових рахунків та випуску/перевипуску платіжних карт в період з 16 по 27 жовтня 2015 року;
  • відсутність можливості з 19 по 27 жовтня внесення змін в існуючі контракти інтернет-банкінгу. Нові контракти інтернет-банкінгу будуть відкриватися з обмеженим доступом;
  • недоступність сервісу cash-in (поповнення рахунків) в банкоматах ОТП Банку з 17:00 за київським часом 23 жовтня по 27 жовтня 2015;
  • припинення з 17:00 за київським часом 23 жовтня до 27 жовтня роботи системи інтернет-банкінгу та послуги SMS-інформування;
  • припинення роботи мобільного застосування Smartbank OTP UA з 17:00 за київським часом 23 жовтня. Про відновлення роботи мобільного додатку клієнти будуть повідомлені додатково;
  • припинення роботи сервісу «SMS – довідка» (СМС на номер 9707) по платіжним карткам з 17:00 за київським часом 23 жовтня. Сервіс «SMS – довідка» по споживчим кредитам продовжує працювати без зупинок. Про відновлення роботи сервісу по платіжним картам клієнти будуть повідомлені додатково;
  • призупинення можливості проведення транзакцій з використанням платіжних карток Visa International та MasterCard World Wide протягом 26 жовтня, починаючи з 06:00 до 13:30 за київським часом.

Банком виділений максимум ресурсів для допомоги та технічного супроводу клієнтів. У разі виникнення питань клієнти ОТП Банку можуть звертатися до Інформаційного центру банку або залишати свої зауваження та побажання на сайті банку.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація