UA

ОТП Банк підбив підсумки третього кварталу 2015 року

У третьому кварталі 2015 року ОТП Банк продовжує вести прибуткову операційну діяльність. Чистий процентний дохід банку в звітному періоді склав 553,1 млн грн, що відповідає результату в третьому кварталі попереднього року і на 149,1 млн грн перевищує результат, досягнутий у другому кварталі 2015 року (404 млн грн). Наростаючим підсумком чистий процентний дохід банку склав 1,7 млрд грн. Чистий комісійний дохід ОТП Банку в звітному періоді склав 130,1 млн грн, на 38,4 млн грн перевищивши результат роком раніше (91,7 млн грн).

Незважаючи на стабільно прибуткову операційну діяльність банку, у третьому кварталі 2015 року ОТП Банк зазнавав збитків внаслідок додаткового формування резервів. В результаті, АТ «ОТП Банк» закінчив третій квартал 2015 року зі збитком 288,9 млн грн. Негативний результат за три квартали цього року склав 1,28 млрд грн.

«У третьому кварталі ми сформували додаткові резерви за валютними іпотечними кредитами, а також за кредитами в Донецькій і Луганській областях, і плануємо завершити цей процес до кінця 2015 року з тим, щоб з початку 2016 року виключити вплив даного чинника на фінансовий результат банку», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

У той же час, за загальним депозитним портфелем ОТП Банку в 3-му кварталі зафіксовано приріст на 761 млн грн до 17,4 млрд грн, зокрема, за рахунок збільшення обсягу коштів юридичних осіб до 9,8 млрд грн (+ 788 млн грн за квартал). Обсяг залишків на рахунках фізичних осіб зберігся на рівні 7,7 млрд грн.

Обсяг загального кредитного портфеля ОТП Банку за результатами третього кварталу склав 15,3 млрд грн, не суттєво відрізняючись від показника аналогічного періоду минулого року (15,5 млрд грн). Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб у звітному кварталі практично не змінився в порівнянні з попереднім кварталом і склав 9,5 млрд грн. Обсяг кредитів, виданих фізичним особам, дещо скоротився до 5,8 млрд грн.

Активи ОТП Банку за підсумками третього кварталу збільшилися до 23,1 млрд грн порівняно з результатом аналогічного періоду попереднього року (21,9 млрд грн).

Регулятивний капітал Банку на кінець третього кварталу склав 1,9 млрд  грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник поточної ліквідності Банку на 1 жовтня 2015 року становив 57,32%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація