UA

OTP Group звітує підсумки третього кварталу 2015 року

За результатами роботи за 9 місяців 2015 року OTP Group зафіксував 104 млрд форинтів скоригованого прибутку. Бухгалтерський чистий прибуток OTP Group за 3 квартали поточного року склав 36,5 млрд форинтів, у той час як аналогічний період минулого року Група завершила зі збитком у розмірі 113,2 млрд форинтів.

Незважаючи на позитивну динаміку за підсумками 9 місяців, у третьому кварталі прибуток OTP Group скоротився. Значний квартальний результат дочірнього банку OTP в Болгарії, а також прибуткова діяльність всіх менших дочірніх структур перекриті збитками українського ОТП Банку, пов'язаними з анонсованим раніше формуванням резервів під корпоративний кредитний портфель проектного фінансування. Сума формування резервів порівнянна з очікуваннями регулятора по результатах діагностики якості активів і стрес-тестування, проведеного центральним банком. А також менш значним негативним результатом російського ОТП Банку. Таким чином, сукупний внесок дочірніх компаній у загальний прибуток Групи склав 4 млрд форинтів. Фінансовий результат материнського банку Групи OTP Bank Plc. в Угорщині за три квартали 2015 року становить 95,5 млрд форинтів.

Загальний кредитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, скоротився на 10% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і на 1% в квартальному обчисленні. При цьому, максимально позитивну динаміку приросту кредитного портфеля продемонстрували дочірні банки в Румунії та Сербії - 22% і 7% відповідно.

Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, продемонстрував зростання як в квартальному, так і в річному численні - 3% і 5% відповідно. При цьому, найбільший приріст портфеля в річному численні був досягнутий дочірніми структурами в Болгарії - 16%, Сербії - 20% і Румунії - 18%. Депозитний портфель українського ОТП Банку продовжує рости і в річному обчисленні збільшився на 2%.

У звітному періоді Група зберегла сильну позицію ліквідності: ліквідні активи материнської структури досягли еквівалента 7,4 млрд євро. Станом на кінець третього кварталу 2015 року, консолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня (Common Equity Tier 1) OTP Group склав 13,5%.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація