UA

ОТП Банк виступив партнером Програми фінансування енергоефективності ЄБРР

З метою підвищення енергоефективності одного з найбільших в Європі житлового сектора, з ініціативи Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і за підтримки Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P), Європейського Союзу, а також Шведського агентства міжнародного співробітництва з розвитку (Sida) в Україні стартувала Програма фінансування енергоефективності IQ energy, до якої в якості банку-партнера приєднався ОТП Банк.

Програма фінансування енергоефективності в житловому секторі України в обсязі 75 млн євро передбачає структурний підхід до проблеми раціонального використання енергоресурсів - від енергоаудиту та консультацій з модернізації систем енергопостачання до фінансування таких змін засобами кредитів в мережі ОТП Банку.

Позичальники, які відповідають критеріям участі в програмі, зможуть отримати кредити на реалізацію широкого спектру заходів енергоефективності, зокрема, термоізоляцію стін, дахів і підлог перших поверхів; установку сучасних енергоефективних вікон, газових котлів та котлів на біомасі; модернізацію систем теплопостачання; установку сонячних систем опалення та багато інших заходів.

«ОТП Банк став одним з перших партнерів ЄБРР і Е5Р в програмі по фінансуванню інвестицій в енергозберігаючі технології. Це підтверджує нашу прихильність принципу розвитку з надання найбільш затребуваних і доступних клієнтам послуг. Саме інвестиції в енергоефективні системи опалення, збереження тепла і обігріву води є найбільш раціональними і принесуть фінансову вигоду для кожного домогосподарства», - зазначив Володимир Мудрий, Член Правління АТ «ОТП Банк».

Так, за умови дотримання критеріїв Програми позичальники-фізособи зможуть компенсувати 15-20%, а позичальники-ОСББ - 25-35% інвестицій в рекомендовані технології і матеріали. Перш за все, це дозволить скоротити витрати для окремих домогосподарств, а в кінцевому підсумку - звести до мінімуму загальну залежність країни від імпорту енергоносіїв.

Детальніше з умовами програми можна ознайомитися на сайті IQ energy.

Детальніше про послуги банку можна дізнатися на сайті ОТП Банку.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація