UA

ОТП Банк увійшов у ТОП-10 найнадійніших банків

За результатами «Рейтингу банків - 2016», проведеного виданням «Гроші» за підсумками першого кварталу 2016 року, ОТП Банк продемонстрував впевнені лідерські позиції і став шостим серед великих і найбільших українських банків.

Методика підрахунку підсумкового бала і відповідно позиції в рейтингу, окрім статистичних даних НБУ за підсумками роботи банків за перший квартал 2016 року, а також результатів докапіталізації і залучення рефінансування або стабілізаційних кредитів НБУ, враховує такі найважливіші ознаки та фактори, як рівень депозитних ставок і репутацію акціонерів, що також свідчить про надійність банку. Картину доповнили якісні оцінки безперебійності платежів.

Так, підтримка з боку акціонера – найбільшого банку Угорщини OTP Bank Plc. традиційно дозволила ОТП Банку посісти високу позицію в рейтингу, а поміркована політика депозитних ставок і відсутність скарг на виплати закріпили цей результат.

Нагадаємо, в грудні ОТП Банк завершив процес докапіталізації на суму 2,518 млрд грн – як за рахунок конвертації субординованого боргу, отриманого від материнської компанії, так і за рахунок інших кредитів, отриманих від материнської компанії. Цьому передувало збільшення капіталу шляхом конвертації субборгу в капітал банку за рахунок додаткової емісії акцій і премії, авторизованої акціонером, на суму близько 1,2 млрд гривень в першому кварталі і погашення субординованого кредиту міжнародних інститутів на суму 65 млн дол США в другому кварталі.

Завдяки послідовній реалізації комплексу заходів з нейтралізації наслідків економічного спаду і загальної соціально-політичної напруги вже за підсумками першого кварталу 2016 року ОТП Банк зафіксував позитивний фінансовий результат у розмірі 327,3 млн грн.

За різними методиками оцінки надійності ОТП Банк займає міцні позиції в групі лідерів. Так, в недавньому часі ОТП Банк увійшов в десятку «Рейтингу життєздатності українських банків» за версією видання «Forbes Україна»; став переможцем 17-го щорічного «Фінансового рейтингу газети «БІЗНЕС» у номінації «Найпрофесійніший банк»; посів 11-е місце в IV комплексному щорічному рейтингу «50 провідних банків України» за версією компанії «Фінансовий клуб», а також інші нагороди.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація