UA

ОТП Банк збільшив прибуток у другому кварталі 2016 року

За результатами роботи в другому кварталі 2016 року ОТП Банк зафіксував чистий прибуток після оподаткування в розмірі 144,1 млн грн. Таким чином, наростаючим підсумком з початку року позитивний фінансовий результат банку склав 471,3 млн грн.

Перш за все, у 2-му кварталі 2016 року ОТП Банк продовжував вести прибуткову операційну діяльність, оптимізувавши співвідношення дохідної і видаткової частин. Так, чистий процентний дохід АТ «ОТП Банк» в звітному кварталі склав 655,1 млн грн, що на 38,5% перевищує результат роком раніше (402,9 млн грн) і накопичувальним підсумком з початку року становить 1,434 млрд грн. Чистий комісійний дохід ОТП Банку в звітному кварталі склав 184,1 млн грн, на 30% поліпшивши результат аналогічного періоду минулого року (128,9 млн грн) і досягнувши 358,3 млн грн накопичувальним підсумком з початку року.

У той же час, завдяки збалансованій кредитно-фінансовій політиці, ОТП Банк зафіксував позитивну динаміку загального кредитного портфеля банку.

За результатами другого кварталу загальний кредитний портфель ОТП Банку склав 24,4 млрд грн, на 13,5% перевищивши результат аналогічного кварталу роком раніше (21,1 млрд грн). Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб за звітний квартал склав 15,6 млрд грн, на 3,3 млрд поліпшивши результат аналогічного періоду минулого року (12,3 млрд грн). Обсяг кредитів, виданих фізичним особам, практично зберігся на рівні показника аналогічного кварталу минулого року і склав 8,8 млрд грн.

Активи ОТП Банку за підсумками 2-го кварталу 2016 року склали 22,5 млрд грн.

За загальним депозитним портфелем ОТП Банку в 2-му кварталі зафіксовано приріст в розмірі 400 млн грн до 19,2 млрд грн. Зокрема, залишки на рахунках фізичних осіб склали 9 млрд грн; обсяг коштів юридичних осіб склав 10,2 млрд грн.

«У світлі озвучених представниками банківської спільноти очікувань щодо зростання кредитування в найближчі 12 місяців ми вже демонструємо видатні результати в цьому напрямку, будучи «першою ластівкою» в розширенні доступу до фінансування. Завдяки сильним позиціям капіталізації та ліквідності ми готові скоротити цю перспективу і виступаємо драйвером економіки вже зараз», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

У другому кварталі 2016 року ОТП Банк зберігав високі показники капіталізації та ліквідності. Регулятивний капітал банку на кінець 2-ого кварталу склав 1,9 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник поточної ліквідності банку склав 60,57%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація