UA

Результати OTP Group в першому півріччі 2016 року перевершили очікування аналітиків

За підсумками роботи OTP Group у першому півріччі 2016 року міжнародна фінансова група зафіксувала скоригований прибуток після оподаткування в розмірі 104,1 млрд форинтів, значно перевершивши результат аналогічного періоду минулого року (69 млрд форинтів) багато в чому завдяки поліпшенню результатів українського і російського дочірніх банків, і зберігши при цьому стійку позицію ліквідності.

На фоні поліпшення результатів українського і російського банків у другому кварталі відбувся перерозподіл внеску дочірніх компаній у загальний результат Групи. Так, материнський банк Групи OTP Bank Plc. і дочірній банк OTP в Болгарії зберегли домінуючі позиції, їхній скоригований чистий прибуток склав 30,7 млрд форинтів і 14,2 млрд форинтів відповідно. Все більш значними стають результати російського і українського дочірніх банків - 6,5 млрд форинтів і 3,4 млрд форинтів відповідно. Чистий прибуток інших дочірніх компаній Центрально та Східноєвропейського регіону склав 2,5 млрд форинтів. Від'ємний фінансовий результат зафіксували лише дочірній банк у Словаччині і російський онлайн-банк Touch Bank - 55 млн форинтів і 1,5 млрд форинтів відповідно.

Загальний кредитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, у другому кварталі не зазнав істотних змін. Роздрібний кредитний портфель продемонстрував стабільні показники споживчого кредитування і 1% скорочення іпотечного кредитування. У той же час, приріст великого корпоративного портфеля склав 1%, а кредитний портфель МСБ продемонстрував приріст в розмірі 4% в квартальному численні.

Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, скоротився на 1% у квартальному численні, проте збільшився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 5%. У той час, як обсяги депозитного портфеля материнського банку в Угорщині скоротилися на 3% в квартальному численні, депозитні портфелі дочірніх банків в Румунії, Болгарії та Україні продемонстрували 4% приріст.

У другому кварталі 2016 року Група зберегла стійкі позиції ліквідності і капіталізації. На кінець червня валові ліквідні резерви Групи перевищили еквівалент 7 млрд євро, а консолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня відповідно до МСФЗ (Common Equity Tier 1) OTP Group склав 13,2%. Неконсолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня (Common Equity Tier 1) OTP Bank Plc. на кінець 2-го кварталу 2016 року склав 25,6% (+ 1,3% в річному численні).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація