UA

OTP Group демонструє подальше збільшення прибутку за підсумками другого кварталу 2017 року

У другому кварталі 2017 року OTP Group зафіксувала скоригований прибуток після оподаткування в розмірі 78,3 млрд форинтів, що являє собою приріст на 38% у річному численні і 17% – у квартальному. В результаті, прибуток за підсумками першого півріччя зріс до 145,0 млрд форинтів, додавши 39% у порівнянні з результатом роком раніше.

Скоригований прибуток після оподаткування материнського банку OTP Bank Plc. у другому кварталі 2017 року сягнув 49,4 млрд форинтів, ставши найзначнішим за величиною внеском у консолідований чистий прибуток OTP Group. Другим за величиною в сукупному результаті Групи став прибуток дочірнього банку OTP в Болгарії - 12,0 млрд форинтів. Далі за величиною прибутку йдуть російська, хорватська і українська дочірні структури з результатами 7,5 млрд форинтів, 6,9 млрд форинтів і 2,5 млрд форинтів, відповідно. Дочірні банки OTP в Румунії, Словаччині, Сербії та Чорногорії зафіксували сукупний негативний результат в розмірі 2,4 млрд форинтів. Як і в попередні квартали, російський онлайн-банк Touch Bank зафіксував негативний результат, при цьому значно скоротивши його до 1,6 млрд форинтів.

У другому кварталі 2017 року всі основні сегменти кредитного портфеля OTP Group, скоригованого з урахуванням коливань валютних курсів, продемонстрували зростання. Так, роздрібний кредитний портфель збільшився на 10%, в той час як обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб додав 22% в квартальному численні.

Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, у другому кварталі 2017 року продемонстрував 10% приріст у квартальному численні. Незначний приплив депозитів – 1% – зафіксував материнський банк OTP Bank Plc., в той час як в російському, болгарському і українському дочірніх банках спостерігалися від’ємні тенденції.

У другому кварталі 2017 року позиції ліквідності і капіталізації Групи залишалися незмінно стійкими. До кінця червня консолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня OTP Group відповідно до МСФЗ (Common Equity Tier 1) склав 14,1%. Неконсолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня (Common Equity Tier 1) OTP Bank Plc. на кінець 2-го кварталу 2017 року склав 28,0%.

Нагадаємо, як зазначив голова наглядової ради українського АТ «ОТП Банк» Золтан Майор, перебуваючи в Україні в квітні 2017 року: «Ми дуже стабільна і міцна банківська група, нехай не найбільша, але стабільна. Ми єдиний банк в Європі, у якого ціни на акції зросли після кризи. У нас є надлишковий капітал, і ми шукаємо можливості для інвестування цього капіталу».

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація