UA

У третьому кварталі 2017 року ОТП Банк подвоїв фінансовий результат першого півріччя

Згідно з даними фінансового звіту за МСФЗ за підсумками роботи у третьому кварталі 2017 року ОТП Банк зафіксував позитивний фінансовий результат у розмірі 322,5 млн грн, майже подвоївши результат першого півріччя. Таким чином, наростаючим підсумком з початку року чистий прибуток банку після оподаткування склав 667,4 млн грн.

У третьому кварталі 2017 року ОТП Банк продовжив вести прибуткову операційну діяльність. Чистий комісійний дохід ОТП Банку в звітному періоді склав 247,9 млн грн, на 26% поліпшивши результат аналогічного періоду минулого року. Чистий процентний дохід АТ «ОТП Банк» в звітному періоді склав 506,8 млн грн, додавши 81,9 млн грн до результату попереднього кварталу (424,9 млн грн) і досягнувши накопичувальним підсумком з початку року 1,415 млрд грн.

За загальним депозитним портфелем ОТП Банку в третьому кварталі був зафіксований приріст у розмірі 896,1 млн грн до 22,689 млрд грн. Зокрема, залишки коштів на рахунках юридичних осіб зросли до 13,431 млрд грн (+ 781,1 млн грн за квартал), а приріст залишків на рахунках фізичних осіб склав +115 млн грн, до 9,258 млрд грн.

З огляду на подальше очищення кредитного портфеля, перш за все, у корпоративному сегменті, за результатами третього кварталу 2017 року кредитний портфель ОТП Банку скоротився на 0,57%, склавши 23,413 млрд грн. Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб склав 15,812 млрд грн (- 1,5% в квартальному численні). При цьому, обсяг кредитів, виданих фізичним особам, в третьому кварталі збільшився на 107,1 млн ​​грн до 7,6 млрд грн.

Активи ОТП Банку за підсумками 3-го кварталу 2017 року склали 26,842 млрд грн (+1,369 млрд грн за квартал).

«Завдяки злагодженій роботі корпоративної бізнес-лінії по збільшенню клієнтської бази і роздрібної бізнес-лінії по розвитку пропозиції в області споживчого кредитування, у третьому кварталі нам вдалося зафіксувати оптимальний результат. Такому результату передувала і значуща попередня робота - в 3 кварталі ОТП Банк активізував роботу по таким відносно новим продуктам як «ОТП Агро Фабрика», овердрафт «Гостинний», а також програмами автокредитування. За нашими оцінками, така диверсифікація джерел доходу банку дозволить надалі нарощувати фінансовий результат, знижуючи його волатильність», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

Регулятивний капітал ОТП Банку на кінець 3-ого кварталу склав 3,007 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу за станом на 1 жовтня 2017 року зафіксувався на рівні 14,94% (при нормативі не менше 10%).

Показник поточної ліквідності банку склав 65,71%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація