UA

ОТП Банк посів вищі щаблі у рейтингу життєздатності банків від бізнес-порталу Mind

ОТП Банк посів вищі щаблі у рейтингу життєздатності банків від бізнес-порталу Mind

Бізнес-портал Mind проаналізував фінансову стійкість, платіжну дисципліну та ризики власників банків, що працюють в Україні. Як і раніше, найнадійніші з них – установи з іноземним капіталом, і зокрема на вищих щаблях життєздатності – АТ «ОТП Банк».

Рейтинг складено на основі даних фінансової звітності станом на 1 жовтня 2017 року. Авторами рейтингу зазначається, що «ці установи вийшли в лідери за комбінацією таких кількісних показників надійності, як ліквідність, рентабельність, достатність капіталу, а також якісних факторів безперебійності платежів, підтримки акціонерів та ризиків країн їхнього походження».

Отже, високі показники рентабельності статутного капіталу і ліквідності на фоні низького рівня проблемних кредитів і ризиків власників ОТП Банку саме і забезпечили фінансовій установі описані лідерські позиції у рейтингу.

«Я завжди раджу всім споживачам при оцінці того чи іншого банку дивитися не на всілякі рейтинги, а на об‘єктивні показники діяльності, власників і реальну бізнес-модель фінансової установи. Тішить, що цього разу оцінки експертів у рейтингу і об‘єктивні показники практично співпали, і ОТП Банк врешті посів заслужену високу позицію», - відзначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

Нагадаємо, за підсумками роботи у третьому кварталі 2017 року ОТП Банк зафіксував позитивний фінансовий результат у розмірі 322,5 млн грн, майже подвоївши результат першого півріччя. За загальним депозитним портфелем ОТП Банку в третьому кварталі був зафіксований приріст у розмірі 896,1 млн грн до 22,689 млрд грн, а активи банку за підсумками 3-го кварталу 2017 року склали 26,842 млрд грн (+1,369 млрд грн за квартал). Регулятивний капітал ОТП Банку на кінець 3-ого кварталу склав 3,007 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація