UA

ОТП Банк (Сербія) завершив покупку Vojvodjanska banka

OTP banka – дочірній банк OTP Group у Сербії - оголосив про завершення процедури покупки Vojvođanska banka, що дозволило йому стати сьомим банком на сербському ринку за розміром активів з ринковою часткою понад 6%.

На прес-конференції у сербському місті Нові-Сад представники угорського ОТП Банку, OTP banka і Vojvođanska banka оголосили про те, що OTP banka, як покупець, і Національний банк Греції (NBG), як продавець, закрили фінансову операцію, завдяки якій 100-відсоткова частка NBG в Vojvođanska banka і його 100-відсоткова частка в NBG Leasing були передані у власність OTP banka.


ОТП Банк (Сербія) завершив покупку Vojvodjanska banka

«Vojvodjanska banka успішно працює в Сербії майже 150 років, і це один з найвідоміших місцевих банків в країні. Станом на 1 грудня 2017 року цей перевірений часом, добре капіталізований банк, що належить до ТОП-10 банків, став дуже цінною частиною OTP Group. Цією угодою і злиттям ми продемонстрували нашу довгострокову і грунтовну прихильність сербському банківському ринку, де ми плануємо продовжувати зростати і консолідуватися як найбільша незалежна банківська група в регіоні Центральної та Східної Європи. Це придбання банківської групи також демонструє міцну основу, хорошу капіталізацію і видатну ліквідність OTP Bank Plc., а також прихильність його керівництва зміцненню присутності в регіоні», - сказав Голова ради директорів і CEO OTP Bank Plc. Шандор Чані, підкресливши, що придбання Vojvodjanska banka є значним кроком на шляху досягнення стратегічних цілей OTP Group.

«Наша стратегія придбання фокусується на ринках з хорошими перспективами росту і можливістю досягнення оптимальної частки присутності на ринку. Ця угода є важливою віхою в розвитку ОТП Банку в Сербії. Ми працюємо з моїми колегами, щоб гарантувати, що злиття, завершення якого заплановано на весну 2019 року, справить позитивний ефект на клієнтів і співробітників обох банків. Це передбачає не тільки полегшення доступу до відділень, а й подальше підвищення якості обслуговування», - додав пан Чані.

Після злиття OTP banka і Vojvođanska banka інтегрований банк стане третім банком у Сербії за величиною мережі банкоматів і кількістю відділень.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація