UA

У першому кварталі 2018 року OTP Group збільшила прибуток

За підсумками роботи в першому кварталі 2018 року міжнародна фінансова група OTP Group зберегла сильні позиції ліквідності та капіталізації, збільшивши прибуток у річному численні. Скоригований прибуток фінансової групи після оподаткування склав 79,3 млрд форинтів, що являє собою приріст на 19% у порівнянні з результатом роком раніше.

При цьому, в першому кварталі частка дочірніх структур у сукупному результаті Групи збільшилася до 46% з 33% роком раніше.

Серед дочірніх структур, що перевершили очікування – ОТП Банк в Україні, що показав свій найкращий результат і забезпечив 5,8 млрд форинтів у сукупний прибуток Групи. Аналогічно - румунський дочірній банк, чий прибуток склав рекордні 1,5 млрд форинтів. Російському дочірньому банку також вдалося зафіксувати кращий квартальний результат з 2012 року - 8,5 млрд форинтів чистого прибутку. Крім того, після придбання Splitska banka, результат OTP у Хорватії також складає значні 7,7 млрд форинтів. Внесок дочірнього банку OTP в Болгарії перевищив 11 млрд форинтів. Дочірні банки OTP в Словаччині, Сербії та Чорногорії в першому кварталі також продовжували вести прибуткову діяльність і зафіксували 0,8 млрд форинтів, 0,6 млрд форинтів і 0,7 млрд форинтів прибутку, відповідно. Перший квартал був збитковим лише для російського онлайн-банку Touch Bank – його негативний результат склав 1,3 млрд форинтів.

Скоригований прибуток після оподаткування материнського банку OTP Bank Plc. в першому кварталі 2018 року склав 39,1 млрд форинтів.

«Належність українського ОТП Банку до однієї з найефективніших міжнародних фінансових груп, з одного боку, накладає на нас найвищий стандарт роботи на ринку і дотримання інтересів акціонера, а з іншого - надає можливість максимально реалізувати акумульований потенціал всієї Групи тут, в Україні», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

У першому кварталі 2018 року кредитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, збільшився на 7% у річному численні. З урахуванням продажу і списання проблемної заборгованості приріст кредитного портфеля Групи з урахуванням коливань валютних курсів у першому кварталі склав 2,3% у квартальному і 11% у річному численні.

Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, у першому кварталі 2018 року збільшився на 127 млрд форинтів, додавши 1% у квартальному численні. Найбільш значний приріст депозитного портфеля в квартальному численні продемонстрували материнський банк OTP Bank Plc. + 4% і румунський дочірній банк + 8%.

У першому кварталі 2018 року Група зберегла стійкі позиції ліквідності і капіталізації. Валові резерви ліквідних активів Групи склали еквівалент 9,3 млрд євро. До кінця березня консолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня OTP Group відповідно до МСФЗ (Common Equity Tier 1) склав 15,0%.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація