UA

OTP Bank Plc. придбав банк в Албанії

Материнський банк OTP Group – OTP Bank Plc. підписав угоду про придбання контрольного пакету акцій (88,89%) Banka Société Générale Albania, албанської дочірньої структури Société Générale Group.

Завдяки цьому придбанню OTP Group не тільки виходить на новий ринок, розширюючи географію своєї присутності до десяти країн, а й істотно зміцнює свої ринкові позиції в регіоні.

Функціонуючи як універсальний банк, що активно розвиває як роздрібний, так і корпоративний напрямок, Banka Société Générale Albania є п'ятим за величиною банком на ринку Албанії з ринковою часткою близько 6%.

Фінансове закриття операції заплановане на четвертий квартал 2018 року за умови отримання всіх необхідних регулятивних погоджень.

Нагадаємо, сильні капітальні позиції, вражаючий успіх антикризової програми і амбітна, але вдало реалізована стратегія розширення, дозволили найбільшому угорському банку OTP Bank Plc. стати «Кращим банком в Угорщині», а OTP Group - єдиній корінний банківській групі Центральної Європи - стати володарем нагороди «Кращий банк в Центрально-Східній Європі» за результатами щорічного дослідження Awards for Excellence 2018, проведеного авторитетним міжнародним фінансовим виданням Euromoney.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація