UA

Фінансові підсумки OTP Group за 2018 рік

Скоригований прибуток OTP Group у 2018 році склав 325,3 млрд форинтів. Прибуток до оподаткування зріс на 13% у порівнянні з минулим роком. Бухгалтерський прибуток OTP Group за результатами 2018 року склав 318,3 млрд форинтів, перевершивши результат 2017 року – 281,3 млрд форинтів.

Фінансові результати у рамках річного прибутку такі: прибуток OTP Core склав 180 млрд форинтів, DSK Bank – 47,3 млрд форинтів. Хорватські, українські та російські дочірні структури продемонстрували найкращі результати – 25 млрд форинтів, 24,4 млрд форинтів та 16,4 млрд форинтів відповідно.

З цих банків тільки російська дочірня структура показала негативну тенденцію порівняно з аналогічним періодом минулого року. У той час інші дочірні структури отримали більший прибуток порівняно з минулим роком: Україна стала абсолютним лідером з результатом + 73 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а річна рентабельність власного капіталу склала 56%. Як результат, частка іноземних дочірніх структур в 2018 році збільшилася з 35% до 38% порівняно з минулим роком.

У 2018 році загальний кредитний портфель, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, збільшився на 15% у річному розрахунку та на 3% – у квартальному. Усі члени Групи показали збільшення кредитних портфелів в усіх основних сегментах. Суттєві показники мають OTP Core (+18%), Сербія (+31%), Україна (+30%), Росія (+30%) та Болгарія (+11%).

Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, у 2018 році зріс на 8%.

Минулого року Група зберегла стійкі позиції ліквідності. Наприкінці 2018 року валові резерви ліквідних активів Групи склали еквівалент 7,8 млрд євро. Наприкінці грудня 2018 року консолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня OTP Group відповідно до МСФЗ (Common Equity Tier 1) склав 16,5%.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація