UA

Понад 6 000 дітей отримали фінансову освіту завдяки програмі фонду OTP Fáy András

Фонд OTP Fáy András, який створений OTP Bank Plc. у 1992 році, два роки тому розпочав міжнародну освітню програму, спрямовану на підвищення знань з економіки у регіоні. За цей час участь у проекті вже прийняло більше 6 000 осіб.

Колеги з Угорщини провели курси у майже 35 містах Угорщини та Словаччини, у більш ніж 70 школах. Як результат, більше 6000 угорських та словацьких дітей мали можливість дізнатися про фінанси за допомогою інтерактивних ігор.

Програма була створена для покращення низького рівня фінансової грамотності регіону. Згідно з дослідженням, проведеним OTP Bank Plc., угорці загалом відстають у своїх знаннях з фінансової грамотності. Дослідження показує, що лише 54% населення отримали економічну освіту вдома, а відсоток тих, хто вивчав у школі, – 27%.

Проте експерти відзначають, що стійкі позитивні тенденції можна спостерігати лише за умови, що економічну підготовку отримує не тільки молодь, а й батьки та вчителі. Як результат, програму фонду OTP Fáy András було розширено на більш старші вікові групи.

На сьогодні фонд також має наміри розширювати свої зусилля за допомогою благодійних організацій ЄС в регіоні – особливо у Румунії, Словаччині та Угорщині.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація