UA

ОТП Банк увійшов до переліку системно важливих банків

1 липня 2019 року Національний банку України розширив перелік системно важливих банків з 3 до 14 фінансових установ. До оновленого списку увійшов ОТП Банк.

Системно важливий банк – це фінансова установа, банкрутство або неналежне функціонування якої може призвести до появи системних ризиків. Діяльності таких банків приділяється значна увага, тому що можливі труднощі у роботі можуть негативно вплинути на роботу фінансової системи.

«Статус системно важливого банку не дає додаткових преференцій, але є вагомим доказом стабільності. Звичайно, до такого банку підвищена, особлива увага, але це потрібно сприймати як певний ступінь довіри й відповідальності: стабільність ОТП Банку впливає на функціонування усієї банківської системи в цілому. Для нас це показник того, що ОТП Банк робить свій вагомий внесок у розвиток української економіки», – зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ« ОТП БАНК».

Слід зауважити, системно важливі банки отримують додаткове навантаження у вигляді підвищених вимог для забезпечення їх запасу міцності. З 1 січня 2020 року системні банки мають виконувати посилені значення нормативів:

  • нормативу миттєвої ліквідності (Н4) – не менше ніж 30%;
  • максимального розміру кредитного ризику на одного контрагента (Н7) – не більше ніж 20%.

Банк має сформувати додатково до нормативного значення достатності основного капіталу буфер системної важливості, який почне діяти з 1 січня 2021 року. Для ОТП Банку буфер системної важливості має становити 1%.

Окрім того, у кожного банку має бути розроблений план відновлення діяльності згідно до вимог Національного банку України, який сприятиме швидкій стабілізації роботи в умовах кризи.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація