UA

ОТП Банк переходить на стандарт рахунків у форматі IBAN

З 5 серпня 2019 року ОТП Банк відкриватиме клієнтам нові рахунки у стандарті IBAN відповідно до постанов Національного банку України № 162 від 28 грудня 2018 року та № 41 від 22 лютого 2019 року.

З 05.08.2019 р. до 31.10.2019 р. діятиме перехідний період, протягом якого рахунки будуть змінені згідно зі стандартом IBAN та виконуватимуться розрахунки як з використанням IBAN, так і у звичному форматі з використанням коду банка (МФО) та номера рахунку.

З 1 листопада 2019 року усі перекази здійснюватимуться виключно з використанням IBAN — міжнародного номера банківського рахунку відповідно до стандарту № 13616 Міжнародної організації зі стандартизації ISO і Європейського комітету з банківських стандартів ECBS.

Для України IBAN складається із 29 символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку.

Завдяки IBAN перекази та отримання коштів здійснюватимуться швидше, ідентифікація платника та отримувача коштів буде зручнішою та простішою, помилки у реквізитах мінімізуються.

З 5 серпня 2019 року дізнатись свій номер IBAN можна:

  • на офіційному сайті ОТП Банку, використовуючи IBAN калькулятор;
  • у менеджера у відділенні банку;
  • звернувшись до інформаційного центру банку.

Звертатись у банк щодо зміни номерів рахунків на IBAN не потрібно, зміна номерів рахунків відбуватиметься автоматично та не потребує жодних заяв з боку клієнтів, або підписання додаткових угод.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація