UA

ОТП Лізинг отримав 50 млн доларів від Міжнародної фінансової корпорації

Компанія «ОТП Лізинг» отримала пакет фінансування у розмірі еквівалентному 50 мільйонів доларів США від Міжнародної фінансової корпорації (IFC), підрозділу Групи Світового банку, на збільшення інвестицій у сталу енергетику, особливо для малих та середніх підприємств.

Україна є однією з найбільш енергоємних економік світу. Це частково пояснюється її великою промисловою базою із переважно застарілими та неефективними виробничими технологіями. Покращення ефективності на боці постачання в енергетичному секторі, збільшення частки відновлюваної енергетики та підвищення енергоефективності кінцевих споживачів мають надзвичайно велике значення для підтримки в Україні економічного зростання.

Довгострокове фінансування, доступність якого наразі обмежена в Україні, особливо для малих та середніх підприємств, дасть можливість підприємствам купувати енергоефективне обладнання та модернізувати свої потужності за рахунок сучасної техніки. Саме так можна зменшити вуглецевий слід.

Перша інвестиція для мінімізації наслідків зміни клімату, що надається IFC у лізинговий сектор України, складається з еквівалента 20 мільйонів доларів США з власного рахунку IFC, 20 мільйонів доларів США від Фондів кліматичного інвестування та синдикованого кредиту на суму еквівалентну 10 мільйонам доларів США.

«Історично недостатність довгострокового фінансування обмежувала спроможності бізнесу фінансувати придбання сучасних технологій та обладнання. Особливо, це стосується малого та середнього бізнесу, – заявив Андрій Павлушин, генеральний директор «ОТП Лізинг». – Наша співпраця з IFC має на меті змінити це та заохотити приватний сектор інвестувати в сталі технології».

Український ринок лізингу на сьогодні не повністю реалізує свій потенціал з підтримки бізнесу. Разом з тим, фінансування сталої енергетики та лізинг утворюють ідеальне поєднання, оскільки лізингові продукти для підприємств спеціально націлені на різні види енергоефективного обладнання та техніки.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація